30 november 200400:00

Door Joep Meijsen

Trappers zoekt herstel

Tilburg Trappers zoekt vanavond in Den Haag naar herstel in een wedstrijd die van cruciaal belang is voor de kwalificatie voor het bekerweekeinde. Als Tilburg de wedstrijd wint, zijn de kaarten voor Eindhoven grotendeels geschud. Bij winst van Wolves ligt de weg naar de Lichtstad nog helemaal open.

Trappers kende een zeer slecht weekeinde. Op vrijdagavond werd al verloren van Amsterdam en op zondag werd dit gevolgd door een 4-3 nederlaag tegen Turnhout. De tweede winst van een Belgische ploeg in de Coupe der Lage landen op een Nederlands team dit jaar. Het was Michael Emerick die Turnhout vroeg in de derde periode de zege bezorgde.

Trappers leidde dankzij Bjorn Willemse en Andri Salomson tot halverwege de wedstrijd, maar twee treffers van Pavel Frano, een goal van Milan Pazitka en een tegentreffer van Jeff Trembecky zorgden voor de door Emerick geconverteerde uitgangspositie. De nederlaag zorgde voor een gevoel van wanhoop bij hoofdcoach Theo van Gerwen. 'Ik weet het even niet meer', zegt hij in het Brabants Dagblad.

De coach gaf wel een verklaring voor het matige resultaat. 'Natuurlijk misten we de geschorste Ryan van Diemen en Erik Zachrisson vanwege een blessure. Maar dan moeten er andere jongens opstaan die de kar gaan trekken. Dat gebeurde echter in het geheel niet. Er was geen creativiteit, geen samenwerking', aldus Van Gerwen in de krant.

Door de dubbele nederlaag staat de positie van Trappers op de verschillende ranglijsten onder druk. In de bekercompetitie is de ploeg gezakt naar de vierde plaats, terwijl in de Coupe der Lage Landen een magere zesde plek het deel is van de ploeg van Theo van Gerwen. De uitslag van vanavond kan een belangrijke zijn voor het verdere verloop van het jaar voor de Brabanders.

Als Den Haag de wedstrijd wint, komt het team van Kristoff van den Broeck tot op Ă©Ă©n punt in de bekercompetitie met nog twee wedstrijden te spelen. De Hagenezen kunnen dan ten koste van Nijmegen of Tilburg alsnog plaatsing voor het bekerweekeinde afdwingen ondanks de dramatische start in de bekercompetitie.

In tegenstelling tot Tilburg had Den Haag juist een uitstekend weekeinde. Voor het eerst dit seizoen werd er twee keer op rij gewonnen, al was dat dan twee keer met Ă©Ă©n goal verschil. Op vrijdag werd de uitwedstrijd in Heist met 4-5 gewonnen, terwijl de ploeg op zaterdag in de slotperiode terugknokte om Nijmegen Emperors met 6-5 terug te wijzen.