24 november 200500:00

Trembecky held in Tilburg

Tilburg Trappers brak de zegereeks van Geleen van afgelopen weekeinde met een 3-2 zege in eigen huis. Alledrie de treffers van Trappers kwamen op naam van de Canadese aanvaller Jeff Trembecky. Jamie Schaafsma had een goal en een assist voor Geleen.

Twaalfhonderd toeschouwers waren aanwezig in het sportstadion Stappegoor voor de ontmoeting tussen de nummers twee en drie in de bekercompetitie. De winnaar van de ontmoeting kon langzamerhand beginnen met de voorbereiding op de halve finales van de beker, de verliezer moest nog voorzichtig naar beneden kijken.

De winnaar werd Tilburg Trappers, dat na exact zes minuten spelen op voorsprong kwam via Jeff Trembecky, die een assist van Dennis ten Bokkel achter Kyle Stanton werkte. Het was de enige treffer in een eerste periode waarin Geleen goed tegenspel bood.

Geleen kwam schijnbaar niet al te wakker uit de kleedkamer in de tweede doorgang, want al na veertig seconden lag de puck in het net. Trembecky converteerde deze keer een assist van Casey Vanschagen. Deze treffer werkte als een wake-up-call voor Eaters, dat voor het einde van de periode de wedstrijd recht had getrokken. Ryan Held en Jamie Schaafsma scoorden de doelpunten.

Het was echter de man-of-the-match Jeff Trembecky die die wedstrijd na drie minuten in de tweede periode besliste. Casey Vanschagen pikte bij de winnende treffer zijn tweede assist van de avond op.