17 maart 200700:00

Door Joep Meijsen

Tremblay blijft bij Grizzlies

Matt Tremblay speelt ook het komende seizoen voor Groningen. De aanvaller uit Timmins, Ontario was de afgelopen twee seizoenen de topscorer in de Eerste Divisie en wil samen met GIJS de overstap maken naar de Eredivisie.

Tremblay wisselde aan het eind van het vorige seizoen naar de Knoxville Ice Bears in de Southern Professional Hockey League, maar keerde eind november terug in de stad waar hij een jaar eerder nog 43 goals en 44 assists in 23 wedstrijden op zijn naam bracht.

Na zijn terugkeer bewees hij weinig aan productiviteit te hebben ingeleverd. Met 25 goals en 22 assists in vijftien wedstrijden liet hij zich niet alleen opnieuw tot topscorer in de Eerste Divisie kronen, maar hielp Groningen ook aan de tweede opeenvolgende titel in de Eerste Divisie. Tremblay kwam te laat terug naar Groningen om nog deel te nemen aan de competitie om de Challenge Cup, waarin Groningen zich met de teams uit de Eredivisie kon meten.

Hij werd door de fans van Groningen wel gekozen tot Fan Player of the Year. Grizzlies doet op dit moment een serieuze poging om toe te treden tot de Eredivisie. De ploeg heeft in principe gezegd te willen promoveren, maar moet voor 1 augustus nog het budget veiligstellen. Daartoe moet de club ongeveer een ton aan extra inkomsten genereren.