26 juli 200600:00

Door Joep Meijsen

Tremblay wordt Ice Bear

De topscorer van de Eerste Divisie vorig jaar maakt een flinke promotie. De Canadees Matt Tremblay stapt over van Groningen naar de Knoxville Ice Bears in de Southern Professional Hockey League in de Verenigde Staten.

Tremblay was afgelopen seizoen met afstand de meest scorende speler in de Eerste Divisie. De speler droeg een forse steen bij aan het kampioenschap van GIJS Grizzlies met 43 goals en 44 assists in slechts 23 wedstrijden, een gemiddelde van bijna drie punten per wedstrijd. Tremblay was Ă©Ă©n van de zeven spelers van Groningen in de top tien van de topscorerslijst van de Eerste Divisie.

De Knoxville Ice Bears gaan hun zesde seizoen in het profijshockey in. De club heeft verschillende connecties met Nederland. Zo speelde Brad McDonald, vorig seizoen nog bij Eaters, in het verleden voor de club. Ook oud-Nijmegen-doelman Jason Tapp kwam uit voor Knoxville. Het afgelopen jaar won de ploeg de titel in de SPHL, een liga met zeven teams die in het zuiden van de Verenigde Staten zijn gevestigd. De Knoxville Ice Bears trekken gemiddeld zo'n drieduizend toeschouwers per thuiswedstrijd.