7 januari 200700:00

Door Joep Meijsen

Turnhout wint beker België

Turnhout heeft zaterdagavond beslag gelegd op de Belgische beker. De favoriet in de finale tegen Leuven, nam pas in de slotminuten afstand van Leuven, dat op Brad Westerman na met een volledig Belgische ploeg aantrad. De grote favoriet Turnhout heeft pas in de slotminuten kunnen afstand nemen van een totaal Belgisch getint Leuven, op Brad Westerman na.

Coach Zlatko Hrelja had zijn troepen de opdracht gegeven om Leuven direct bij de keel te grijpen en in de aanvangsfase te scoren, iets wat nog aardig lukte ook. Al vlug werd ook het Leuvense pijnpunt blootgelegd, want coach Jos Lejeune van Leuven speelde de hele wedstrijd uit met slechts 3 verdedigers.

Na wat aftasten trof Turnhout vrij vlug doel na een snoeihard afstandsshot van hun kleine Zweedse topschutter Andreas Lind. Pas halverwege de aanvangsperiode kwam Leuven meer en meer in de wedstrijd en schiepeen reeks mooie kansen via twee keer Lipsonen en verder Hermans en Westerman.

Dries Steijnen miste in het begin van de tweede periode dé kans om de stand in evenwicht te brengen. Even later, met een man minder op het ijs verdubbelde Jimmy Ogren van Turnhout de stand. En luttele seconden later kogelde Joris Peusens de aansluitingstreffer tegen de touwen, wederom een shorthanded goal. Dusan Charvat , de Slovaak-Turnhoutse krijger van vele oorlogen, bracht even voor de tweede thee de 3-1 op de bordjes.

Bij een meerderheid in de aanvangsfase van de derde periode werd een slapshot van Sami Lipsonen mooi binnengetipt door Peusens en opnieuw zat er vuur in de wedstrijd. In de slotfase nam Turnhout nog duidelijk afstand van Leuven dankzij rozen van tweemaal Jimmy Ogren en éénmaal Dusan Charvat. Zeven seconden voor het einde legde Lorenz Sneyers de eindscore vast op 6-3.

Verslag: Jan Casteels