Kemphanen ijsbaan fisheye 1112

29 juni 201212:46

Door Joep Meijsen

Twee Amerikanen voor Kemphanen

Eindhoven Kemphanen heeft de Amerikaanse imports Greg Collins en Sean Muncy vastgelegd. Daarmee komt het aantal buitenlanders onder contract bij de club uit de Lichtstad op drie.

De 26-jarige Greg Collins is een forward die afgelopen jaar op het tweede niveau in Duitsland speelde bij SC Riessersee. Hij speelde eerder voor de universiteit van New Hampshire op Division I-niveau in Noord-Amerika, waarbij hij het laatste seizoen functioneerde als captain. In zijn beste jaar had hij daar acht goals en dertien assists.

Zijn profdebuut maakte hij drie jaar geleden bij de Las Vegas Wranglers in de ECHL, waar hij twee seizoenen speelde. In zijn laatste jaar produceerde hij zeventien goals en veertien assists in zestig wedstrijden. Voor Riessersee was hij afgelopn jaar goed voor tien goals en 21 assists in 43 wedstrijden.

De 27-jarige Sean Muncy speelde vorig jaar in een van de Duitse regionalliga's, het vierde niveau in dat land. In de Bayernliga had hij in 34 wedstrijden 25 goals en 31 assists. In de jaren daarvoor speelde hij in de Central Hockey League voor een aantal teams en voor Brown University op Division I-niveau in de Amerikaanse universiteitscompetitie.In zijn beste jaar in de CHL had hij voor de Rio Grande Valley Killer Bees veertien goals en 33 assists in 61 wedstrijden.
Beide spelers zijn bekenden van elkaar. In het verleden speelden ze samen voor de Cedar Rapids RoughRiders in de Amerikaanse jeugdliga USHL. Coach Tommie Hartogs is in zijn nopjes met het duo. '

Sean speelde het afgelopen seizoen in een lagere divisie, maar heeft een aantal jaren ervaring op CHL niveau en is volgens scouts een hele snelle gozer, met goede handen en overzicht. Daar gaan we plezier aan beleven. Over Greg Collins hoeft niemand te twijfelen, zeker niet op het niveau waar hij dit seizoen speelde. Ik ben erg blij dat er een speler uit de Bundesliga naar Eindhoven komt. Hij kan uitstekend uit de voeten als Center, maar ook als Winger. Greg is niet de allergrootste, maar wel zeer doelgericht. Bovendien kan ik hem in de belangrijke powerplay gebruiken op half wall en down low, dus aan de boarding en bij de goal.'

De club legde ook twee Nederlandse spelers vast. Het gaat om Marc Donders, die vorig jaar al de overstap maakte van Tilburg naar Eindhoven en zijn jongere broer Berry, die afgelopen seizoen in het tweede team van Trappers speelde. De club legde eerder al de Finse doelman Matti Korhonen en de Nederlandse aanvaller Nick Verschuren.