9 oktober 200500:00

Twee Belgische zeges

Drie confrontaties tussen Belgische en Nederlandse clubs op zaterdagavond en twee zeges voor de Belgen. De Coupe der Lage Landen begint steeds spannender te worden. Nijmegen kreeg in overtime klop van Deurne en Den Haag ging onderuit in Leuven. Tilburg bleek echter met 4-0 te sterk voor Turnhout.

Leuven - Den Haag 8-3

Den Haag en Leuven maakten er een bijzonder doelpuntrijke wedstrijd van in België. Dankzij treffers van Andri Salomonson en Tristan Senior pakte Den Haag na elf minuten de leiding, nadat Leuven via Ondrei Skalos op voorsprong was gekomen.

De voorsprong was maar van korte duur, want Belgisch international Jeroen Kustermans schoot nog voor het einde van de eerste doorgang de gelijkmaker binnen. In de tweede periode greep de Belgische formatie het initiatief in de wedstrijd. Marik Ziarny, Sammi Lipsonen, Kim Hramoff en nog een keer Marek Ziarny kwamen tot scoren. Den Haag zette hier alleen een treffer van Jesse Heerema tegenover.

Leuven vergrootte de voorsprong alleen nog maar in het slotstuk van de ontmoeting dankzij goals van Jan Mertens en Jesse Raekelboom. Daarmee was de eerste Belgische zege over een Nederlandse club dit seizoen een feit.

Deurne - Nijmegen 5-4

Nijmegen Emperors greep tot drie keer toe de leiding in de ontmoeting met Phantoms Deurne, maar stond aan het eind van de avond met bijna lege handen. Maros Bartek scoorde in de derde minuut van de overtime zijn derde treffer van de avond om de Belgen het extra puntje te bezorgen.

Nijmegen kwam al vroeg op voorsprong via een treffer van Bob Teunissen. Emil Tobiasson Harris scoorde op de powerplay de gelijkmaker, maar Huub Verdonschot zorgde er alsnog voor dat Nijmegen met een voorsprong kon gaan rusten. TJ Caig breidde halverwege de wedstrijd de voorsprong van Nijmegen uit met zijn derde treffer van het seizoen, voordat Maros Bartek voor het eerst in de wedstrijd het net van de Nijmegenaren wist te vinden.

Kort na het begin van de derde periode scoorde Jordy van de Locht de gelijkmaker, maar toen Huub Verdonschot Nijmegen 2,5 minuut voor tijd weer op voorsprong bracht, leken de punten veilig. Een penalty wegens roughing tegen Nick de Jong bezorgde Deurne echter een powerplay in de slotminuten en Maros Bartek scoorde 55 seconden voor tijd de gelijkmaker. Drie minuten later scoorde hij opnieuw om de wedstrijd te beslissen.

Turnhout - Tilburg 0-4

White Caps Turnhout slaagde er in een nachtelijke wedstrijd niet in om het drie op drie te maken voor de Belgen. De wedstrijd tegen Tilburg begon pas om tien uur en eindigde de volgende dag. Trappers brak de wedstrijd over na een dubbele straf tegen Turnhout-doelman Kyle Stanton. Stanislav Nazarov scoorde de powerplaytreffer.

Joel Salonen maakte er halverwege de ontmoeting 2-0 van, een stand die vlak voor het einde van de periode nog werd uitgebreid door Jeff Trembecky. Toen Stanislav Nazarov zijn tweede van de wedstrijd scoorde was de wedstrijd voorbij. Trappers kan met een ongeslagen status de wedstrijd tegen Amsterdam vanavond ingaan.