6 september 200500:00

Door Joep Meijsen

Twee imports bij Nijmegen

Nijmegen Emperors heeft zich versterkt met een Canadese doelman en een Canadese verdediger. Het gaat om de 24-jarige Kyle Nixon en de 22-jarige Steven Johns, die beiden vorig jaar uitkwamen voor de Minnesota State University.

Dat heeft Nijmegen Emperors bekendgemaakt. Beide spelers kwamen eerder uit in de British Columbia Junior Hockey League. Nixon is afkomstig uit de plaats Kelowna en staat bekend als een doelman met goede reflexen en leidinggevende kwaliteiten.

Met Steven Johns denkt Nijmegen Emperors een sterke aanvallende verdediger aan de selectie te hebben toegevoegd. Zowel op de universiteit als in junior hockey grossierde Johns in assists, terwijl hij ook nog de nodige goals meepikte.

Met het aantrekken van Nixon en Johns krijgt de selectie van Nijmegen langzaam vorm. Eind vorige week werd al bekend dat international Erik Landman de overstap maakt van Heerenveen naar Nijmegen. De komende dagen maakt Nijmegen de namen van nog vier imports bekend. Deze moeten op tijd in Nijmegen zijn voor het begin van de ijstraining op 13 september.

Het aantrekken van Kyle Nixon roept vraagtekens op over de positie van doelman Casper Swart. Het bestuur van Nijmegen Emperors liet eerder al weten dat het nog geen akkoord heeft weten te bereiken met de doelman. Reservegoalie Thijs van Broekhoven keert wel terug in het team.