28 augustus 200400:00

Door Joep Meijsen

Twee imports voor Emperors

Nijmegen Emperors heeft twee buitenlandse spelers aangetrokken om de defensie te versterken. Het gaat om de Zweed Marcus Abrahamsson en de Nederlands-Canadees Nick Verbruggen.

Daarmee komt het aantal imports van Nijmegen op drie. Eerder al maakte de club bekend dat de Canadees Ryan Love het komend seizoen in het shirt van de Emperors speelt. Daarmee heeft Nijmegen nog ruimte voor Ă©Ă©n buitenlander.

Marcus Abrahamsson komt over van het Franse Dijon, dat in eigen land op het hoogste niveau speelt. Het gaat om een ervaren verdediger met opbouwende kwaliteiten. 'Het is een stevige jongen die in goede competities heeft gespeeld. Een ervaren speler die zijn werk goed gaat doen en waarvan de jonge Nederlandse verdedigers in onze selectie veel zullen kunnen leren',zegt hoofdcoach Alexander Jacobs van Nijmegen Emperors over de nieuwe aanwinst. In 28 competitiewedstrijden voor Dijon kwam hij tot zeven assists en 26 strafminuten.

De 20-jarige Nick Verbruggen komt over van Geleen, waar hij vorig jaar zijn Nederlandse debuut maakte. Verbruggen beschikt over een Nederlands paspoort, maar geldt volgens de afspraken van de clubs in de Eredivisie als import. In 28 wedstrijden kwam Verbruggen vorig jaar tot zes goals en vijf assists.