5 maart 200800:00

Door Remco

Tweede duel ook in Utrecht

De tweede en mogeijk beslissende wedstrijd van de finale van de Eerste Divisie is verplaatst van Dordrecht naar Utrecht. Het duel is verplaatst op basis van organisatorische gronden. Utrecht won afgelopen weekend de eerste wedstrijd met 9-3.

Voorafgaande aan de finale waren beide clubs al in gesprek over het omdraaien van de thuiswedstrijden. Die onderhandeling leverde niks op waardoor afgelopen zaterdag de eerste finalewedstrijd gewoon op De Vechtsebanen plaatsvond.

De directie van de Drechtstedenhal heeft inmiddels aan ijshockey.com laten weten dat een feest van Feyenoord-supporters absoluut niks met de verplaatsing te maken heeft. Eerdere berichtgeving wees dat feest nog als oorzaak aan.

Directeur Dennis van Rijswijk: 'De hoofdreden dat de wedstrijd niet in de Drechtstedenhal kan plaatsvinden is puur op basis van organisatorische gronden. De IJ.H.C. Dordrecht Lions kan de hal niet tijdig ingericht krijgen om een bezoekersstroom van ongeveer 1000 mensen te ontvangen vanwege bijvoorbeeld de tribuneopbouw. Aansluitend is de openbare ruimte dusdanig onder constructie vanwege de diverse ontwikkelingen in de omgeving van het Gezondheidspark en de Sportboulevard, dat men gekozen heeft voor de optie om in Utrecht de serie af te wikkelen. Feyenoord-supporters hebben niets te maken met het verplaatsen van deze wedstrijd.'

De hal van de Lions is nauwelijks geschikt voor meer dan 300 toeschouwers. De verrijdbare tribunes die normaal aanwezig zijn bieden plek voor ongeveer 100 toeschouwers waardoor de rest van de bezoekers langs de boarding op de omliggende ijsbaan moeten plaatsnemen. In de halve finale tegen Tilburg Trappers was dit al het geval, verwacht wordt dat in de finale nog meer bezoekers de reis naar Dordrecht zouden maken.

Dordrecht Lions geldt zaterdag wel als thuisploeg. Dat betekent onder meer dat de nog ongeslagen Dragons in de bench gaat zitten waar normaal gesproken de tegenstanders plaatsnemen. Verder zijn beide clubs overeen gekomen dat, na aftrek van de organisatiekosten, de recette wordt gedeeld.

Mocht Utrecht zaterdagavond verliezen, dan wordt het derde duel eveneens in Utrecht gespeeld. Gezien de te verwachten belangstelling opent Utrecht een tweede kassa, zodat alle toeschouwers op tijd hun plaats op de tribune kunnen vinden. Desondanks worden belangstellenden aangeraden op tijd naar De Vechtsebanen te komen. Het duel begint zaterdag om 20.15 uur.

Winst voor Utrecht zou het eerste kampioenschap betekenen sinds begin jaren negentig. In 1991 en 1992 behaalde Utrecht twee opeenvolgende kampioenschappen in de Eredivisie.