Trappers vs Landshut 03

6 april 201911:04

Door Joep Meijsen

Tweede halve finale Oberliga nog niet duidelijk

EV Landshut plaatste zich vrijdagavond voor de halve finales van de play-offs in de Oberliga door de uitwedstrijd in Halle met 3-4 te winnen. Hannover Scorpions won een doelpuntrijk duel om een beslissende vijfde wedstrijd af te dwingen tegen Starbulls Rosenheim.

De fans in Halle waren bij een 3-3 stand al bijna klaar voor de overtime toen Tomas Plihal acht seconden voor het eindsignaal de puck alsnog in het net deponeerde en zo Landshut de zege in de wedstrijd en de serie bezorgde. Eerder in het duel koesterde Halle een 2-0 en een 3-1 voorsprong, maar via goals van Alexander Ehl en Stephan Kronthaler kwam Landshut tegen het einde van de tweede periode langszij om vervolgens op het laatste moment de winst af te dwingen voor 1744 toeschouwers in Halle.

Bij Starbulls Rosenheim waren bijna 3700 toeschouwers getuige van een duel met liefst twaalf doelpunten, dat uiteindelijjk met 5-7 uitviel in het voordeel van Hannover Scorpions. Daardoor moet het vijfde duel in deze serie komende zondag uitkomst brengen. In het duel stond de thuisclub een aantal keer op voorsprong, maar liet zich uiteindelijk in de slotfase de kaas van het brood eten. Chad niddery scoorde met nog zeven minuten te gaan de 5-6, waarna Sean Fisher de eindstand op het bord bracht met een treffer in het lege net.

De andere halve finale in de play-offs is al wel bekend. Trappers plaatste zich hiervoor en Herne is de tegenstander.

Duisburg

Intussen is er ook duidelijkheid over de situatie in Duisburg. De FĂĽchse, afgelopen jaren een belangrijke rivaal voor Trappers in de Oberliga Nord, blijven behouden voor de competitie. Hierover was onzekerheid na het afhaken van de het bedrijf Kenston dat de exploitatie van de club verzorgde. Voormalig hoofdsponsor en clubeigenaar Ralf Pape neemt de ijshal over en verzekert hiermee de toekomst van de club in de Oberliga. Pape was de grote man achter het ijshockey in Duisburg tot hij vijf jaar geleden de boel overdroeg aan Kenston. Ook de gemeente en vereniging stemden in met deze verandering.

Kenston stapte in het ijshockey in Duisburg met de ambitie om de club naar de DEL2 te voeren en mogelijk zelfs terug te laten keren op het hoogste niveau in Duitsland. Dat lukte echter niet, waarna het bedrijf onlangs aankondigde te stoppen bij de club. Duisburg gaat met een team zonder imports komend jaar deelnemen aan de competitie met als doelstelling handhaving.

Delen