19 maart 200400:00

Tweede winst voor Oranje

Marjorie Ernst had twee treffers in de ruime 5-1 zege van de Nederlandse vrouwenploeg op Australië. Het is de tweede overwinning op rij voor de ploeg van bondscoach Richard de Wilde.

Het was een en al Oranje in Italië. Zelfs de maakster van de enige Australische treffer, Kaylee Reitsma, klinkt alsof er Nederlands bloed door haar aderen stroomt.Oranje had dertien minuten nodig om op voorsprong. Tijdens een powerplay verzorgde Lieke Erades de assist die door Marjorie Ernst trefzeker werd afgerond. De volgende powerplay, amper een halve minuut later, bezorgde Nederland zelfs de 2-0. Deze keer was het Jose Schipper die voor de assist tekende, terwijl Nancy van der Linden de treffer op haar naam kreeg. De tegentreffer via Reitsma in de tweede periode zorgde ervoor dat er nog wat spanning ontstond in de wedstrijd, maar de Oranje-vrouwen stelden de zege met drie treffers in de derde periode veilig. Marjorie Ernst schoot negen minuten voor tijd zonder assistentie het derde doelpunt binnen, waarna Silvie Baggen en Marion Pepels de rest van het werk deden. Pepels scoorde op aangeven van Senne Karsson.Met de zege stelt Oranje het klassebehoud veilig. Morgen sluit de ploeg het toernooi af tegen Italië.