20 november 200500:00

Door Joep Meijsen

Tweedeling in bekerstrijd

Doug Stienstra scoorde vier treffers in de 6-3 zege van Tilburg Trappers op Nijmegen Emperors. Eaters Geleen walste in eigen huis met 8-0 heen over Den Haag. Hierdoor ontstaat een tweedeling in de bekerstrijd.

De bekercompetitie is nog nauwelijks op de helft. Tilburg heeft zelfs pas drie wedstrijden gespeeld. Toch lijkt er langzaam duiding te komen in de bekercompetitie. Heerenveen Flyers staat riant aan kop, Geleen volgt behoorlijk en Tilburg komt op gang. Amsterdam, Nijmegen en Den Haag lijken te gaan bepalen wie als vierde naar de halve finales gaat.

Tilburg Trappers deed in eigen huis goede zaken met een 6-3 zege op Nijmegen Emperors. Het was de eerste zege van Tilburg dit seizoen op Nijmegen. Doug Stienstra scoorde vier keer, terwijl ook Ten Bokkel en Trembecky tot scoren kwamen. Namens Nijmegen socorden Nick Verbruggen, Dennis Unk en Wesley Hendriks.

Trappers kwam in de eerste periode op een 3-0 voorsprong. Emperors knokte in de tweede doorgang terug met twee treffers, maar moest in het tweede deel van de wedstrijd alsnog buigen voor de Tilburgers.

Geleen had in eigen huis weinig moeite met Den Haag. Verschillende spelers konden goed aan hun puntenaantal werken. Ryan Held kwam tot twee goals en twee assists, Jason Silverthorn, Lambert Keulen en Jamie Schaafsma hadden ieder twee goals en een assist en Kyle Stanton tekende voor een shutout.