25 augustus 200500:00

Door [email protected]

Twijfel rond Timchenko

Verwarring in Heerenveen. Oleg Timchenko zou volgens diverse websites een contract hebben getekend bij AS Renon in de Italiaanse Serie A. Voor Johan Zijlstra, de kersverse voorzitter van de Vadeko Flyers, een absolute verrassing. 'Oleg heeft bij ons gewoon een contract voor komend seizoen.'

'Wij werden er woensdagavond op gewezen dat Oleg getekend zou hebben in Italië', zegt Zijlstra in een gesprek met ijshockey.com. 'Hoe dit kan is voor ons ook een vraag, want hij heeft bij de Flyers al een nieuw contract ondertekend. We hebben hem een mailtje gestuurd met een verzoek om opheldering. We hopen dat het een geval van persoonsverwisseling is.'

En dat laatste valt zeker niet uit te sluiten. Vyacheslav Timchenko speelt net als Oleg Timchenko voor het nationale team van de UkraĂŻne. Op het ijs werden ze tijdens het afgelopen WK voor A-landen door fans regelmatig door elkaar gehaald, en de kans bestaat dus dat er ook nu sprake is van verwarring.

Feit is dat de officiële website van AS Renon nog geen melding maakt van de aanstelling van Oleg Timchenko. De websites hockeyin.com en eurohockey.net melden de transfer echter als een voldongen feit. De kans bestaat dat deze websites op basis van onvolledige informatie uit zijn gegaan van de verkeerde Timchenko. Het zou echter ook niet de eerste keer zijn dat een ijshockeyer bij twee verschillende teams contracten ondertekent.

Oleg Timchenko kwam de afgelopen twee seizoenen uit voor Heerenveen Flyers, waar hij in 45 wedstrijden goed was voor 49 doelpunten en 59 assists. De forward werd voor de afgelopen twee WK's opgeroepen voor het Nationaal Team van de UkraĂŻne, maar kwam weinig op het ijs. De 27-jarige UkraĂŻner speelde eerder al vier seizoenen in de Canadese QMJHL en twee seizoenen in de Amerikaanse ECHL.

Interessant detail is dat voormalig Amsterdam Bulldog en goalie van het Nederlands Team Phil Groeneveld ook een contract heeft getekend bij Renon. Die aanstelling staat al wel officieel bevestigd op de website van de club.