23 mei 200600:00

Door [email protected]

Tyler Palmiscno naar Italië

Tyler Palmiscno vertrekt uit Heerenveen. De 26-jarige forward heeft een contract getekend bij HC Eppan Pirats in de Italiaanse Seria A2. Dat meldt de website van de club.

Palmiscno speelde de afgelopen twee seizoenen bij Heerenveen Flyers. De Italiaans-Amerikaan werd in 2004-05 topscorer in de eredivisie en verzamelde in de playoffs de meeste assists. In 49 Nederlandse wedstrijden kwam hij tot 27 goals en 48 assists.

Voor Heerenveen is het de tweede domper in korte tijd. Direct na de verloren playoff finale tegen Nijmegen kondigde voorzitter Johan Zijlstra aan met een groot deel van de selectie door te willen gaan. Daaronder zaten ook Petr Kratky, die deze week in Frankrijk een contract tekende, en Tyler Palmiscno.

Interessant detail is dat HC Eppan Pirats de oude club van Heerenveen Flyers coach Brian de Bruyn is. De club kondigde vandaag ook de komst van Likit Andersson aan. De Zweedse-Thai speelde in 2002-03 voor Amsterdam. Afgelopen seizoen speelden ook twee andere oude bekenden bij Eppan. Oud-Amsterdammer Trevor Sherban en international Kevin Hoogsteen kwamen toen uit voor het team.