4 april 200600:00

Door Joep Meijsen

U18 blijft op juiste koers

Het Nederlands team onder 18 jaar heeft ook zijn tweede wedstrijd op het wereldkampioenschap in Italië gewonnen. De Oranje-junioren waren met 5-3 te sterk voor hun leeftijdsgenoten uit Servië en Montenegro.

Daarmee doet de ploeg van bondscoach Henry Stoer wat er mocht worden verwacht. Dinsdag is een rustdag voor zijn selectie, waarna het team écht aan de bak mag. Op woensdag wacht het eveneens ongeslagen Estland, terwijl voor donderdag de ontmoeting met toernooifavoriet en gastheer Italië op het programma staat.

De Italianen wonnen hun tweede wedstrijd met 1-10 ruim van België, terwijl Estland met 0-2 te sterk was voor Spanje. Hierdoor is al direct een duidelijke tweedeling ontstaan op de ranglijst, waarbij ItaliĂ« vooralsnog over het duidelijk beste doelsaldo beschikt onder de ongeslagen ploegen.

Voor Nederland scoorden onder meer Steve Mason, Mitch Bruijsten, Ivy van den Heuvel en Timothy Gerritsen treffers. Daarmee was het een relatief eenvoudige zege, al zullen de drie tegengoals de leiding van de Oranje-junioren zorgen baren, gezien de belangrijke wedstrijden die komen.