17 december 200500:00

U20 onderuit tegen de UK

De kansen van het Nederlands Team onder 20 jaar om te promoveren naar Division I lijken verkeken. Oranje speelde eerst met 2-2 gelijk tegen Roemenie en ging een dag later met 4-0 onderuit tegen het Verenigd Koninkrijk.

Nederland liep in de belangrijke wedstrijd tegen de Britse leeftijdsgenoten tegen 51 strafminuten op en kreeg drie powerplay-goals om de oren. Een straf tegen Martijn Maghielse wegens interference bood Mark Richardson de kans na tien minuten de score te openen. Een paar minuten later was het de beurt aan Michael Brandasu om twee minuten te brommen wegens tripping, waarop Adam Walker de Britse voorsprong verdubbelde.

In de derde periode scoorde Bari McKenzie de derde Britse treffer, terwijl een straf tegen Ivy van den Heuvel Carlon Thomas in staat stelde de vierde en beslissende treffer te scoren met nog maar anderhalve minuut op de klok.

De totale straftijd van Nederland wordt wel sterk beĂŻnvloed door een aantal zware straffen, zoals de vijf minuten straf tegen Huub Verdonschot in de slotminuut wegens checking from behind. Op of rond het eindsignaal ontving Sander Dijkstra bovendien nog tien minuten en kon Verdonschot inrukken met een game misconduct.

Een dag eerder redde Kevin Bruijsten een punt voor Oranje in de wedstrijd tegen het gastland Roemenie. De Nijmeegse Fries scoorde amper twee minuten voor tijd de gelijkmaker nadat Nederland al sinds de 28e minuut tegen een achterstand had aangekeken. Eerder scoorde Bart van Roosmalen al een gelijkmaker.