19 december 200500:00

Door Joep Meijsen

U20 sluit af met flinke zege

Kevin Bruijsten had twee goals en twee assists namens Oranje onder 20 jaar in de 10-0 zege op de jeugd van Spanje. Door dit resultaat eindigt Nederland op de tweede plaats tijdens het toernooi in Roemenie.

Het zijn de jonge Britten die de promotie naar een niveau hoger hebben afgedwongen. Oranje zal het volgend jaar opnieuw moeten proberen. Door de tweede plaats eindigt de ploeg van Rob Serviss en Danny Jurgens een trede hoger dan vorig jaar.

Mike Dalhuisen, die normaal in Canda speelt, had een goal en een assist. Dat gold ook voor Ivy van den Heuvel van Tilburg en Tony Demelinne van Zoetermeer. Alan van Bentem van Den Haag tekende voor twee goals, terwijl Sirio Barone, Jordy van Oorschot en Akim Ramoul allen het net wisten te vinden in de stevige overwinning.

Met vijf goals en acht assists eindigt Kevin Bruijsten op de tweede plaats in het topscorersklassement van het toernooi. Tony Demelinne staat met drie goals en twaalf assists op de derde plaats. Hij is de nummer 1 in het assists-klassement.