Trappers vs chiefs 101211

10 december 201122:54

Uitzeges voor Tilburg en Geleen

Eaters Geleen en Tilburg Trappers hebben zaterdagavond geen fouten gemaakt. Eaters Geleen won de lastige uitwedstrijd tegen Eindhoven. Tilburg Trappers was te sterk voor Leuven Chiefs.

Leuven - Tilburg

Voor minder dan 100 toeschouwers begon Tilburg sterk aan de uitwedstrijd in Leuven. Binnen zeven minuten stond de ploeg van Theo van Gerwen met 0-2 voor. Jeffrey Melissant opende de score met zijn zevende goal van het seizoen. Pippo Limnell Finocchiaro verdubbelde even later de voorsprong met zijn zesde treffer.

Na de snelle eerste periode die zonder straffen verliep, leek Trappers al snel na de pauze de wedstrijd te beslissen. Andreas Nilsson maakte er 0-3 van in de 23e minuut. Daarna bleef deze stand echter lang staan. Leuven kwam zelfs terug tot 1-3 vlak voor het einde van de tweede periode door een doelpunt van ex-Trapper Jesse Raekelboom.

Halverwege de derde periode kwam de spanning volledig terug. David Norstrom zorgde op aangeven van Matiss Megnis voor de 2-3 waardoor Trappers ongewild nog aan de bak moest in de slotfase. Uiteindelijk bracht Ivy van den Heuvel aan alle onzekerheid een einde. De international bepaalde 2,5 minuut voor tijd de eindstand op 2-4.

Tilburg Trappers kan zich nu opmaken voor de beslissende wedstrijd in de halve finale van de bekercompetitie. De mannen van Theo van Gerwen nemen het woensdagavond op tegen Geleen Eaters.

Op de ranglijst van de North Sea Cup staat Tilburg voorlopig tweede met negen punten uit vier wedstrijden. Leuven Chiefs is houder van de rode lantaarn. De ploeg van coach Jos Lejeune sprokkelde tot nu toe Ă©Ă©n punt bij elkaar.

Eindhoven - Geleen

Geleen kent een bijzonder lastig weekend voorafgaande aan de halve finale tegen Tilburg. Allereerst moest de ploeg van Chris Eimers afrekenen met Eindhoven Kemphanen. Eaters trad nog steeds aan zonder de geblesseerde Erik Tummers. Wederom was de jonge Sander van Leeuwen zijn vervanger. S

Voor Eindhoven was dit de afsluiting van een zware week. Eerder won Eindhoven verrassend maar verdiend van Den Haag in de andere halve finale van de beker. Gisteren verloor Kemphanen nipt de uitwedstrijd tegen buurman Tilburg.

Eindhoven kwam tegen Geleen al na twee minuten op voorsprong. Marcel Kars klopte Sami Heinonen voor zijn zeventiende goal van het seizoen. Geleen wist binnen een minuut weer op gelijke hoogte te komen via de Geleense topscorer Ian McDonald. In het restant van de periode kreeg Eindhoven de betere kansen maar bleef de gelijke stand op het scorebord staan.

In de tweede periode nam Geleen het heft in handen. Een sterker Geleen scoorde driemaal. Eerst gaf David Burgess in de 23e minuut zijn ploeg de eerste voorsprong van de avond. Acht minuten later sloeg Geleen toe op de tweede powerplay van de avond. Met Paul Vincent op de strafbank, schoot Shawn Collymore de 1-3 binnen. Drie minuten voor het einde van de periode zorgde Jeffrey Mens met zijn elfde goal van het seizoen voor de eindstand van 1-4.

Eindhoven ging in de laatste periode tevergeefs op jacht naar de aansluitingstreffer. De thuisploeg kreeg twee grote kansen. Sami Heinonen en de paal wisten echter de marge van drie goals vast te houden.

Eaters blijft door de overwinning ongeslagen in de North Sea Cup. Met zes punten uit twee wedstrijden staat Geleen op een derde plek. Eindhoven leed de eerste nederlaag en staat ook op zes punten maar dan uit drie wedstrijden.

Geleen mag morgen nog aan de bak. Koploper Den Haag reist dan af naar het zuiden des lands. Eindhoven kan zich gaan opmaken voor de kraker tegen Den Haag. Dinsdagavond strijden die ploegen om een plek in de bekerfinale.