14 september 200500:00

Door Joep Meijsen

Unk op proef bij Nijmegen

De 21-jarige Dennis Unk is op proef bij Nijmegen Emperors. Hij krijgt de komende periode de kans om een contract te verdienen in Nijmegen. Unk kwam in Nederland het recentst uit voor Eaters Geleen.

Dat bleek gisteren tijdens de eerste training van Nijmegen Emperors in het koude Triavium. De aanvaller was de afgelopen twee seizoenen als speler actief in Zweden en de Verenigde Staten. Hij is oorspronkelijk afkomstig uit Tilburg en kwam in het verleden uit voor jong oranje.

Bij Nijmegen stond ook doelman Casper Swart op het ijs. Over de contract-situatie van Swart, vorig jaar eerste doelman bij Nijmegen, bestond lange tijd onzekerheid. Hij mag echter de slag aan met Thijs van Broekhoven en nieuwkomer Kyle Nixon om een plek in de basis. 'Vorig jaar was de rolverdeling bekend, dit seizoen is de strijd helemaal open. Tijdens de trainingen moeten ze maar uitmaken wie van de drie op het doel komt te staan. Thijs en Casper hebben tijdens de zomer hard doorgetraind om er nu al te staan', zegt coach Alexander Jacobs in De Gelderlander.

De krant meldt ook dat Eric Hoogvliets en René Vugts afgelopen januari bij een dopingcontrole zijn betrapt op het gebruik van cannabis. Dit kwam ze op een berisping van de tuchtcommissie te staan. 'We zijn zo stom geweest om het te doen', bekend het tweetal in de krant. 'Hier hebben we in ieder geval veel van geleerd', klinkt het berouwvol.