16 juni 200500:00

Door Joep Meijsen

Utrecht kiest voor ervaring

Het ijshockeyteam van Utrecht heeft zich versterkt met drie ervaren spelers. Het gaat daarbij om oud-internationals Robert van Laarhoven en Sergio van Heeswijk en de Tsjech Michal Rybar, die de afgelopen jaren in België speelde.

eldt de formatie uit de Domstad in een persbericht. Naar eigen zeggen zet Utrecht met het aantrekken van dit trio een eerste stap terug naar het hoogste niveau. De Utrechters kwamen eind jaren negentig voor het laatst uit in de Eredivisie.

Robert van Laarhoven speelde in het verleden voor Den Bosch en Nijmegen en kwam 25 keer in Oranje. Hij is 27-jaar oud en speelde voor het laatst in het seizoen 2001/2002 op competitief niveau. Dat was bij Nijmegen. Daarvoor speelde hij zes seizoenen voor Den Bosch in de eerste divisie en de Eredivisie.

Sergio van Heeswijk is 25 jaar oud en speelde tot nu toe alleen bij Den Bosch. Het laatste jaar van Den Bosch op het hoogste niveau, 2000/2001, was ook het laatste jaar van Van Heeswijk op het hoogste niveau. Van Heeswijk droeg drie keer het shirt van Oranje.

Mychal Rybar kwam in het verleden ook al uit voor Den Bosch. De ervaren verdediger is sinds het seizoen 2001/2002 actief in België. In eerste instantie bij Herentals en afgelopen seizoen voor Turnhout. 'Hij zal het komend seizoen voor de nodige rust en routine zorgen in de Dragons verdediging', aldus het persbericht van Utrecht Dragons.

Het afgelopen seizoen plaatste Utrecht zich voor de finale van het kampioenschap in de Eerste Divisie. De ploeg van Tonny Collard en Frank Versteeg verloor deze best-of-two-finale van Zoetermeer Panters.