31 mei 200700:00

Door Joep Meijsen

Utrecht versterkt de staf

Tony Collard en André Versteeg treden met ingang van het nieuwe seizoen toe tot de technische staf van de ijshockeyclub in Utrecht. De club is ook in vergevorderde besprekingen verwikkeld met Ron Berteling, die de jeugdopleiding in Utrecht opnieuw op poten moet zetten.

Dat heeft Utrecht bekendgemaakt. Eerder deze week maakte de club al de terugkeer van de spelers John Versteeg en Bart van Roosmalen bekend. Tony Collard was waarschijnlijk de beste Nederlandse ijshockeyer van zijn generatie. De 110-voudige international was twee jaar geleden al eens assistent-coach bij Utrecht, maar moest toen afhaken wegens privé-redenen. De oud-speler van onder meer Utrecht, Heerenveen, Klagenfurt en de London Knights in Canada treedt aan als technisch adviseur.

De 45-jarige André Versteeg is de broer van hoofdcoach Frank Versteeg en gold zelf als een talentvolle speler. Hij moest echter vanwege blessureleed zijn loopbaan al op jonge leeftijd afsluiten. Ook voor Versteeg betekent zijn nieuwe functie een terugkeer in de technische staf bij Utrecht. Hij was begin jaren negentig al actief als assistent-coach van Doug Makay in de kampioensjaren van Utrecht.

De mogelijke komst van Berteling is misschien wel het opmerkelijkst. De hoofdcoach van Amsterdam krijgt bij Utrecht zeggenschap over het jeugdplan en gaat ook trainingen verzorgen. De recordinternational is de met afstand langs dienende coach in de Eredivisie en is in principe akkoord met de functie, maar er is nog geen sprake van een definitieve overeenkomst. Hij krijgt de spelers Valentijn Faber en John Copier als assistent, terwijl Yordan van Hoegee de goalietrainingen gaat verzorgen.