25 oktober 200500:00

Utrecht wint bij Groningen

In een spannend duel heeft Utrecht zondagavond gewonnen van Groningen. Brandon Roberts scoorde in zijn eerste wedstrijd tweemaal voor de Dragons. Verder in de Eerste Divisie won Tilburg eenvoudig thuis van Geleen. Dordrecht verloor op zaterdag van Zoetermeer maar herstelde zich een dag later door in eigen huis Eindhoven te kloppen.

Groningen Ă‚ Utrecht

Deze week contracteerde Utrecht de 23-jarige Amerikaanse aanvaller Brandon Roberts. Roberts had slechts Ă©Ă©n training nodig om het contract te veroveren. Hij had ook maar twaalf minuten nodig om zijn eerste goal te maken. EĂ©n minuut later was de goalie van Groningen Stefan di Tolve alweer gepasseerd. Op aangeven van Sergio van Heeswijk en Robert van Laarhoven scoorde Clinton Voorn zijn derde goal van het seizoen.

De tweede periode was volledig in evenwicht. Eerst scoorde routinier Johnny Larsson tijdens een powerplay de 0-3. De thuisploeg was eveneens succesvol met een man meer op het ijs. Ryan Dudgeon verschalkte goalie Victor Boutrsgirgis op aangeven van Juha Kaari.

Meteen aan het begin van de derde periode was het wederom Brandon Roberts die de veilige marge van drie goals herstelde. Toch kwam Groningen nog bijna langszij. De uitstekende import Matt Tremblay scoorde tweemaal en bracht de stand daarmee op 3-4. Twee minuten voor tijd kreeg Utrechter Boutrsgirgis nog een straf voor delaying the game. Deze straf en het vervangen van Stefan di Tolve voor een extra aanvaller mocht niet baten voor de Grizzlies. Utrecht hield stand en nam de drie punten mee terug naar de Domstad.

Tilburg Ă‚ Geleen

Vrijdagavond had Tilburg Trappers geen enkel probleem met de Eaters Youngstars uit Geleen. In de eerste periode wist Geleen lang stand te houden maar Ă©Ă©n minuut voor tijd vond Tilburg het net voor de eerste keer. Met Mark van de Wall op de strafbank voor Geleen wist Diederick Hagemeijer te scoren op aangeven van Ivy van den Heuvel.

Tilburg besliste de wedstrijd in de tweede periode. Trappers scoorde maar liefst vijf keer waaronder drie goals van Joeri Dielhoff. De andere goals kwamen van Diederick Hagemeijer en Jeroen van den Broek. Deze drie spelers zijn zeer succesvol dit seizoen, het trio tekende al voor 20 punten tot nu toe.

De 8-0 eindstand werd bepaald door Onur Mete en John van Biezen.

Zoetermeer Ă‚ Dordrecht

Kampioen Zoetermeer bleef ook dit weekend ongeslagen. De thuiswedstrijd tegen de Dordrecht Lions werd eenvoudig met 6-1 gewonnen. De gevierde man was Jeroen Admiraal die voor drie goals tekende. Twee van die goals vielen in de eerste periode, bij beide goals was Mika Aleksi Rautiainen goed voor een assist.

De 29-jarige Fin gaf ook de assist op Kevin van Leeuwen die halverwege de tweede periode de 3-0 scoorde. Pas na een goal van Manitas Demelinne en de derde goal van Admiraal kon Dordrecht iets terugdoen. De nieuwe Zweedse aanwinst Daniel Karlsson was verantwoordelijk voor de enige Dordtse treffer. Met de gebroeders Kronenburg op de strafbank scoorde de 26-jarige Karlsson zijn eerste goal. De Zweed is een speler die zowel als defence als forward kan worden ingezet, en is mede dankzij zijn 110 kilogram fysiek sterk.

Manitas Demelinne bepaalde met zijn tweede goal van de avond de eindstand op 6-1.

Dordrecht Ă‚ Eindhoven

Zaterdagavond behaalde Dordrecht dan toch de eerste overwinning van dit seizoen. Thuis tegen de IJsbrekers uit Eindhoven werd met 7-5 gewonnen. Jeroen Beulink (shorthanded) en Sirio Barone (powerplay) zorgde in de eerste periode voor de 2-0 tussenstand.

De tweede periode was een zeer doelpuntrijke periode. Beide teams scoorde maar liefst viermaal. Beulink en Sirio Barone scoorde allebei hun tweede goal van de avond en voor Eindhoven wist Niek Verschuren tweemaal te scoren.

In het begin van het laatste bedrijf besliste Jorne Kloots de wedstrijd voor de Lions. In een powerplay-situatie scoorde Kloots op aangeven van Oswin Bomius. De laatste goal van de avond kwam op naam van IJsbreker Didier Vaeyens. Met zijn derde goal van het seizoen verschalkte Vaeyens goalie Thijs van Oosterhout.