14 september 200400:00

Door [email protected]

V/d Braak toch een Flyer

Bert van de Braak is definitief rond met Heerenveen Flyers. Dat bevestigt de jonge forward vandaag in een gesprek met ijshockey.com. De website van Heerenveen had zijn aantrekken gisteren al bekend gemaakt, maar toen was het contract nog niet getekend.

"Ik was wel verbaasd toen ik gisteren het bericht las", zegt Van de Braak. "Ik was inderdaad in gesprek met Heerenveen, maar ook nog met een paar andere teams. Pas vanmiddag heb ik mijn definitieve akkoord aan de Flyers gegeven."

Heerenveen voorzitter Gert Lindemann betreurt de gang van zaken. "Wij zijn altijd zeer zorgvuldig in onze berichtgeving", zegt de voorzitter. "Door een communicatiefout waren wij in de veronderstelling dat het contract zondag al getekend was."

Een van de teams waarmee Van de Braak nog in gesprek was, is het nieuwe Emperors team in zijn geboortestad Nijmegen. Toch koos Van de Braak niet voor Nijmegen. "Bij Heerenveen denk ik meer te kunnen leren dan bij Nijmegen", zegt de international. "Daar zou ik waarschijnlijk zo in de eerste lijn terecht komen, terwijl ik bij Heerenveen zal moeten vechten voor een basisplaats. Daar is de selectie toch sterker. Dave Hyrsky is een ervaren coach en ze hebben ook veel ervaren spelers waardoor ik mezelf kan verbeteren."

Afgelopen seizoen speelde Van de Braak in de North American Hockey League bij de Lone Star Cavalry. In deze zware jeugddivisie kwam hij in 40 wedstrijden tot 5 doelpunten en 11 assists. In totaal moest hij 76 minuten in de strafbank doorbrengen. Hij moest een deel van het seizoen missen door een blessure.

Van de Braak trainde gisteren niet mee met de Flyers, die in het Nijmeegse Triavium ijstijd hadden geboekt. Hij stond op dat moment in Amsterdam op het ijs met het Nederlands Team. Vanavond zal hij daar weer een training afwerken.