20 mei 200500:00

Door Joep Meijsen

V/d Thillart blijft bij A'dam

Leo van den Thillart draagt ook komend seizoen het shirt van Amsterdam. De 150-voudig international werd afgelopen jaar voor het eerst in zijn loopbaan kampioen van Nederland.

Na Alexander Schaafsma is Leo van den Thillart de tweede speler die zijn contract bij Amsterdam verlengd. De van oorsprong Bossche verdediger had vorig seizoen vier goals en achttien assists voor de hoofdstedelijke dubbelwinnaar. Hij was tevens weer een reguliere speler in het Nederlandse team.

Van den Thillart is zelf tevreden met het nieuwe contract, blijkens zijn uitspraken in het persbericht van de hoofdstedelijke formatie: 'Amsterdam heeft mij vorig seizoen de kans geboden om kampioen te worden en dat is gelukkig gebeurd, daarnaast heb ik het er goed naar mijn zin, daarom heb ik voor komend seizoen bijgetekend. Ik denk dat we dit seizoen leuke dingen kunnen doen met onze nieuwe ploeg en zag dan ook geen enkele reden om aan het eind van mijn carrière nog van club te verkassen.'


Leo ontvangt zijn eerste kampioensmedaille

Leo van den Thillart speelde enkele jaren in Frankrijk, Italië en Duitsland alvorens hij enkele jaren geleden in Geleen terugkeerde in het Nederlandse ijshockey. Via Tilburg kwam hij afgelopen seizoen in Amsterdam terecht. Van den Thillart is winkelier en runt samen met teamgenoot Tommie Hartogs ook komende zomer weer een ijshockeyschool in Zoetermeer.