18 juli 200600:00

Door Joep Meijsen

V/d Thillart gaat jaar door

Leo van den Thillart speelt ook het komende seizoen voor Amstel Tijgers. De voormalige international had plannen om te stoppen, maar heeft besloten er nog een jaartje aan vast te plakken bij de onttroonde landskampioen.

Dat meldt Amstel Tijgers in de eigen nieuwsbrief. Van den Thillart was ontevreden over de manier waarop Amsterdam in vierde wedstrijd van de halve finale van de play-offs werd uitgeschakeld door Nijmegen. In deze wedstrijd vol straffen liep de inmiddels 38-jarige verdediger tegen een game misconduct penalty en een straf wegens abuse of officials. 'Leo heeft voor zichzelf een mooier afscheid op zijn netvlies. Laten wij hopen dat wij daar allemaal getuigen van mogen zijn', schrijft de Amsterdamse club.

Leo van den Thillart geldt als één van de beste verdedigers die Nederland ooit heeft voortgebracht. De geboren Bosschenaar kwam lange tijd uit voor Eaters Geleen, maar bouwde daarna een succesvolle internationale loopbaan op die hem naar Frankrijk, Duitsland en Italië voerde. In zijn periode bij Krefeld vormde hij een soort Nederlands trio met Tommie Hartogs en Doug Mason.

In 2001 keerde hij terug naar Nederland. Eerst bij Geleen en daarna twee seizoenen bij Tilburg Trappers. Komend seizoen wordt zijn derde bij Amsterdam. In het dagelijks leven runt Van den Thillart een modewinkel. Van den Thillart speelde 145 interlands voor Nederland, waarmee hij de nummer zes is op de all time ranglijst. Hij kwam tijdens het WK in Eindhoven in 2005 voor het laatst in actie voor Oranje.

De mededeling over Van den Thillart is het eerste teken van leven uit Amsterdam in lange tijd. Over de samenstelling van de selectie van Ron Berteling is vooralsnog weinig bekend. Ook vorig jaar maakte de club de samenstelling van de spelersgroep overigens pas in een laat stadium bekend. De club zegt in de nieuwsbrief het komende jaar te willen beginnen met een verjonging van de selectie. Amsterdam voert ook gesprekken met verschillende spelers. De eerste contracten moeten binnen afzienbare tijd worden getekend. De ploeg zal het in ieder geval moeten stellen zonder Simon de Wit, die overstapt naar Tilburg.