Vadim Gyesbreghs, winnaar Wil van Dommelen-trofee 2018/2019
Vadim Gyesbreghs, winnaar Wil van Dommelen-trofee 2018/2019 — © Kurt Tops

24 september 202007:37

Door Joep Meijsen

Vadim Gyesbreghs sluit aan bij Golden Sharks

Verdediger Vadim Gyesbreghs speelt komend seizoen voor Mechelen Golden Sharks.

Dat heeft de club bekendgemaakt. Eerder deze week werd al duidelijk dat de voormalige Belgische international zou vertrekken uit Geleen. Zorgen over het reizen tussen Belgi√ę en Nederland in coronatijd speelde een belangrijke rol bij deze beslissing. Op dat moment was al duidelijk dat de nieuwe club van Gyesbreghs snel met een mededeling zou komen.

Mechelen zegt op Facebook bijzonder verguld te zijn met wat men een toptransfer noemt. 'Deze week kwam er een opportuniteit met Vadim, duidelijk de grote kers op een reeds mooie taart. Gisterenavond voor het eerst op het ijs met de groep in Mechelen, wat een mooie beleving en boost dit meebracht, gewoonweg top!', schrijft Golden Sharks.

De Belgische clubs beginnen over twee weken met hun bekercompetitie. Mechelen Golden Sharks opent het nieuwe seizoen op zaterdag 10 oktober met een thuiswedstrijd tegen Leuven Chiefs. Een dag later staat een uitwedstrijd bij Herentals op het programma. De komende dagen moet duidelijk worden of er na de Belgische beker een Beneliga-competitie wordt gespeeld met de Nederlandse clubs. Die hebben beloofd uiterlijk 30 september uitsluitstel te geven.