Noud van Berkel Jan Hopstaken Erelid

12 september 201907:47

Door Joep Meijsen

Van Berkel, Hengst en Passchier onderscheiden

Arnoud van Berkel is tijdens de algemene ledenvergadering van IJshockey Nederland benoemd tot Erelid van de bond. Debby Hengst en Dick Passchier zijn benoemd tot Lid van Verdienste.

Arnoud van Berkel

De jaarvergadering van de ijshockeybond is altijd ook het moment om mensen in het zonnetje te zetten die veel voor de ijshockeysport hebben betekend. Daarbij mocht woensdagavond eerst Arnoud (Noud) van Berkel naar voren komen, een man met meer dan 50 jaar aan betrokkenheid bij het Nederlandse ijshockey als referee-in-chief, bestuurslid van de ijshockeybond en nog veel meer functies. Ook nationaal heeft hij zijn sporen verdiend, onder meer met het ontwikkelen en implementeren van het Master Officiating Plan samen met NOC*NSF. Internationaal is hij actief als supervisor en instructeur bij de internationale ijshockeyfederatie IIHF. Hij werd uitgeroepen tot Erelid. Hij nam zijn onderscheiding in ontvangst uit handen van waarnemend voorzitter Jan Hopstaken van IJshockey Nederland.

Arnoud van Berkel Erelid Jan Hopstaken

Debby Hengst

Debby Hengst hing vorig jaar na een lange periode als scheidsrechter afgelopen seizoen haar fluit aan de wilgen. Ze geldt als een pionier onder de vrouwelijke officials, niet alleen in het Nederlandse ijshockey, maar de sport als geheel. Ze debuteerde, als invaller, in het seizoen 1997-98 op 17-jarige leeftijd als linesman op het hoogste niveau in Nederland en werd vanaf 2000 een vaste waarde binnen het arbiterskorps op het hoogste niveau. Ook internationaal werd ze hoog gewaardeerd, de IIHF wees haar aan voor maar liefst 38 toernooien. Inmiddels heeft ze zitting in zowel de Scheidsrechterscommissie als de Tuchtcommissie van IJshockey Nederland. Debby Hengst werd door de jaarvergadering uitgeroepen tot Lid van Verdienste.

Debby Hengst Lid van Verdiensten Jan Hopstaken

Dick Passchier

Dick Passchier geldt niet alleen als een hoog gewaardeerde vrijwilliger bij Dordrecht Lions, maar is ook al heel lang actief binnen de ijshockeybond. Hij geeft al zestien jaar door heel Nederland cursussen voor bench officals en verzorgt de vertaling van het Spelregelboek van de IIHF in het Nederland. Daarbij wijst hij de internationale federatie zelfs soms op foutjes in de tekst. Passchier maakt ook al jaren deel uit van de Scheidsrechterscommissie en verzorgde jarenlang de aanwijzingen van scheidsrechters. Tijdens talloze WK-toernooien, bekerfinales en andere officiƫle wedstrijden van de ijshockeybond fungeerde hij als supervisor voor bench officials. Passchier werd op aanwijzing van het bondsbestuur door de vergadering benoemd tot Lid van Verdienste.

Dick Passchier Lid van Verdienste Jan Hopstaken

Delen