Potm maart07 vanbiezen

10 april 200700:00

Door Joep Meijsen

Van Biezen beste in maart

Peter van Biezen is de IJshockey.com/RBK Hockey Player of the Month voor maart. De aanvaller van Tilburg Trappers werd afgelopen zaterdag na afloop van de interland tussen Nederland en België gehuldigd.

Van Biezen is de zesde en laatste winnaar dit jaar van de Player of the Month-verkiezing zoals die sinds het begin van dit jaar wordt gehouden door IJshockey.com in samenwerking met fabrikant RBK Hockey. De winnaar ontvangt een officieel certificaat en een cheque ter waarde van vijfhonderd euro, die te besteden is bij RBK-dealers in Nederland. Sportimex Nederland, de importeur van RBK hockey, stelt deze prijs ter beschikking.

Het is de tweede keer dit seizoen dat de prijs terechtkomt bij een speler van Tilburg Trappers. Eerder werd aanvaller Dave Bonk al uitgeroepen tot de beste speler van november. Andere winnaars dit seizoen waren Jan-Jaap Natte, Brian McGarry, Don Nichols en Brian Ballman. Spelers die deze maand nipt naast de prijs grepen waren doelman Joe Pelletier en verdediger Leo van den Thillart van Amsterdam, alsmede Casey Bartzen van Heerenveen en Doug Stienstra en Simon de Wit van Tilburg.

Uiteindelijk was het echter de energieke aanvaller Peter van Biezen die de meeste punten verzamelde. Volgens de jury leverde de geboren Tilburger een belangrijke bijdrage aan het kampioenschap van Tilburg Trappers, inclusief de treffer die uiteindelijk de beslissing bracht in de serie tegen Heerenveen. In totaal kwam Van Biezen in de play-offs in acht wedstrijden tot zes goals en drie assists. Misschien nog wel belangrijker was de tomeloze inzet waarmee Van Biezen zijn teamgenoten voorging in de strijd om de landstitel.

Met 26 goals en 34 assists kende Van Biezen bovendien een zeer succesvol jaar, met personal bests in doelpunten, assists en punten.