Tijgers vdheuvel 0809

25 februari 200900:00

Door Joep Meijsen

Van den Heuvel naar Eindhoven

Aanvaller Ivy van den Heuvel stapt over van Amsterdam naar Eindhoven. De 20-jarige international past in het beleid van Eindhoven om met jonge, Nederlandse spelers te werken.

Het seizoen is amper voorbij voor Eindhoven en Amsterdam of de eerste transfer voor het nieuwe seizoen is een feit. De geboren Bosschenaar Ivy van den Heuvel verlaat na drie seizoenen Amsterdam. Met negen goals en 26 assists in 44 wedstrijden was afgelopen jaar zijn productiefste als ijshockeyer.

Daarmee krijgt de selectie van Eindhoven voor volgend jaar verder vorm. Eerder al werden doelman Matt Anthony, Tyler Hilbert, Robbert Maas, Reinier Staats en Jeffrey Melissant al vast voor het volgende jaar. Ook coach Leo van den Thillart en zijn broer Cornel hebben al bijgetekend bij de ambitieuze eredivisionist.

'Ik ken Ivy uit mijn periode in Amsterdam en ben zeer verheugd met zijn komst. Ivy zoekt continu nieuwe uitdagingen om een nog betere speler te worden. Hij is technisch en fysiek top in orde, een zeer welkome aanvulling op onze selectie voor het komende seizoen en brengt ons ongetwijfeld op een hoger nivo', zegt Leo van den Thillart in het persbericht van Eindhoven.

De speler zelf is ook in zijn nopjes met de overgang. 'De afgelopen drie seizoenen heb ik een super tijd gehad bij Amstel Tijgers, Ik kijk hier dan ook met veel voldoening op terug. Doch woonachtig in Brabant is mij de heroprichting van Eindhoven Kemphanen niet ontgaan. Ik heb veel vertrouwen in Coach Leo van den Thillart en heb het gevoel dat er iets moois opgebouwd wordt in Eindhoven.Ik kijk er naar uit daar deel van uit te maken.'