7 oktober 200400:00

Door [email protected]

Van Eldonk verlaat team

Na slechts Ă©Ă©n competitiewedstrijd geeft hij er de brui aan. Patrick van Eldonk heeft de Nijmegen Emperors alweer verlaten. De 25-jarige verdediger diende dinsdag zijn ontslag in.

Van Eldonk is ontevreden over de hoeveelheid ijstijd die hij afgelopen weekend kreeg. "Vrijdag kwam ik pas in de derde periode op het ijs en zondag heb ik alleen tijdens de warmingup het ijs aangeraakt", zegt Van Eldonk op de website van Nijmegen Emperors.

Enkele jaren geleden kwam Van Eldonk drie seizoenen uit voor de hoofdmacht van Nijmegen, maar de afgelopen drie jaar speelde hij in de Toekomst Liga.

De Nijmegenaar heeft naar eigen zeggen geen zin om voor een plek in het team te moeten knokken. "Op dit moment heb ik niet de motivatie om naar een uitwedstrijd te gaan en alleen op de bank te zitten. Dan ga ik liever iets anders doen op mijn vrije zondag. Een paar jaar geleden was ik wel bereid om op de bank te zitten, maar nu niet meer."

Vanuit de Nijmeegse organisatie is verbaasd gereageerd op het plotselinge vertrek van Van Eldonk. "Patrick gooit al na Ă©Ă©n speelweekend de handdoek in de ring. In mijn optiek had hij het op zijn minst nog een paar weken moeten geven", zegt Emperors-captain Marc Visschers. "Hij heeft nu de makkelijkste weg gekozen en dat is jammer."

Coach Alexander Jacobs wil weinig woorden vuilmaken aan de beslissing van zijn verdediger. "Persoonlijk vind ik het heel spijtig dat hij nu al deze beslissing heeft genomen. Maar ik kan niets anders doen dan zijn beslissing respecteren."

Na het vertrek van Van Eldonk blijven er zeven verdedigers over op de teamlijst van Nijmegen. Er zal naar verwachting niet naar vervanging van Van Eldonk worden gezocht.