Jeffrey van Iersel in de bank bij Nijmegen in gesprek met Frank Jansen
Jeffrey van Iersel in de bank bij Nijmegen in gesprek met Frank Jansen — © IJshockeyfoto.nl (Paul Nicolaassen)

20 mei 202118:49

Door Joep Meijsen

Van Iersel aan de slag bij Diez-Limburg Rockets

De 41-jarige oud-international Jeffrey van Iersel is de nieuwe hoofdcoach van Diez-Limburg Rockets, een tegenstander van Tilburg Trappers in de Oberliga Nord.

Dat meldt Eishockey News op zijn website. Van Iersel stond de afgelopen twee Beneliga-seizoenen in de bank bij Herentals en was daarvoor coach in Nijmegen en Den Bosch. Als international miste Van Iersel nipt de mijlpaal van 100 interlands. De geboren Tilburger bleef uiteindelijk steken op 94 interlands, waarin hij drie keer scoorde en zeven assists voor zijn rekening nam.

Van Iersel debuteerde als coach in Den Bosch en was betrokken bij de voorbereiding van de nationale ploeg. In 2017 stapte hij over naar Nijmegen, waar hij een seizoen in de bank zou staan. Daarna trad hij aan bij Herentals. In zijn eerste seizoen won hij met Herentals de tripple, het kampioenschap van Belgiƫ, de Belgische beker en de titel in de Beneliga. Een jaar later boekte hij meer successen, alvorens het seizoen voortijdig werd afgebroken.

Van Iersel vormde daarvoor als speler vele jaren een vaste waarde in de defensie van Tilburg en later Geleen en kortstondig Eindhoven. Daarnaast speelde hij acht wereldkampioenschappen met Nederland en werd hij geselecteerd voor het Olympische Kwalificatietoernooi in Nowy Targ in 2003.

Delen