Trappers Van Lieshout skati

6 mei 200900:00

Door Joep Meijsen

Van Lieshout weg bij Tilburg

Voormalig jeugdinternational Max van Lieshout maakt de overstap van Tilburg Trappers naar Nijmegen Devils. De verdediger beëindigde het vorig seizoen in het tweede team van Trappers.

De verdediger is de tweede nieuwe aanwinst voor Nijmegen Devils. Eerder al maakte de club bekend dat Kevin Bruijsten komt van Essen Moskitos. Voor Trappers is het na Bob Teunissen en Jeffrey van Iersel de derde speler die de club verlaat. Ook werd de club verrast door de mededeling dat Diederick Hagemeijer alsnog bij Eindhoven blijft spelen. Robert Marcelis komt wel terug vanuit de Lichtstad.

De 20-jarige Van Lieshout geldt in ijshockeykringen al enkele jaren als Ă©Ă©n van de grotere defensieve talenten. Bondscoach Tommie Hartogs selecteerde hem twee jaar geleden nog voor het vierlandentoernooi in Tilburg, terwijl hij ook deel uitmaakte van de voorselectie voor het wereldkampioenschap in Oostenrijk. Afgelopen seizoen raakte de 1,93 meter grote verdediger buiten beeld. Bij Trappers kwam hij door de terugkeer van Bjorn Willemse weinig aan spelen toe, waardoor hij vrijwillig de overstap maakte naar het tweede team van de Tilburgers.

Een verhuizing naar Nijmegen vanwege zijn studie maakte de beslissing voor Van Lieshout makkelijker. Ook zegt hij tegen de website van Nijmegen Devils zijn vertrouwen in het bestuur van Trappers te hebben verloren. Vorig seizoen speelde hij 21 wedstrijden in de eredivisie voor Trappers, waarin hij geen punten noteerde en tegen zestien strafminuten opliep. In twaalf wedstrijden in de eerste divisie kwam hij tot twee assists en 24 strafminuten.