Trappers Van Oorschot schiet 080917

19 juni 201908:30

Door Joep Meijsen

Van Oorschot en Van Gestel langer bij Trappers

Internationals Jordy van Oorschot en Boet van Gestel hebben hun contract bij Tilburg Trappers met een jaar verlengd. Daarmee is de defensie van de verliezende Oberliga-finalist compleet.

Voor de 31-jarige Van Oorschot wordt het zijn zesde seizoen in het shirt van Tilburg Trappers. Daarvoor was hij jarenlang actief in Den Haag en Amsterdam. De verdediger is oorspronkelijk afkomstig uit de jeugd van Zoetermeer Panters. Vorig jaar miste Van Oorschot aan het begin van het seizoen vanwege blessureleed een aantal wedstrijden, maar vormde met vier goals en 38 assists in 40 wedstrijden in het reguliere seizoen toch een belangrijke schakel in de Trappers-ploeg. In zeventien play-off-wedstrijden voegde hij hier nog acht assists aan toe. Van Oorschot speelde twee jaar geleden op het WK in Tilburg voor het laatst voor Oranje.

De 23-jarige Boet van Gestel is afkomstig uit de eigen jeugdopleiding van Tilburg en maakte tijdens zijn loopbaan slechts kortstondig een uitstapje naar Eindhoven. Ook hij moest vanwege verschillende redenen een aantal wedstrijden aan zich voorbij laten gaan, maar kwam toch tot 37 ontmoetingen in het reguliere seizoen met een goal en negen assists als statistieken. In de play-offs kwam hij in zeventien wedstrijden tot een goal en een assist. Ook Van Gestel speelde twee jaar geleden in Tilburg voor het laatst voor Oranje.