3 augustus 200600:00

Door Joep Meijsen

Van Oorschot naar Tijgers

Amsterdam Tijgers heeft international Jordy van Oorschot gecontracteerd. De 18-jarige verdediger speelde afgelopen seizoen nog voor Den Haag. De geboren Rotterdammer geldt als een van de grootste defensieve talenten in het Nederlandse ijshockey.

Al het nieuws op een rijtje: Vakantiedienst

Van Oorschot is na Eric Hoogvliets de tweede nieuwkomer in de selectie van Ron Berteling. In 38 wedstrijden voor Den Haag Wolves kwam hij tot vier goals en negen assists. Zijn spel leverde hem een plek op in de WK-selectie van bondscoach Doug Mason.

Tijdens het wereldkampioenschap in Estland kreeg hij veel speeltijd van de bondscoach. Dit leverde hem in de slotwedstrijd zelfs de man-of-the-match-award op namens Nederland. 'In de omgeving van mensen als Tommie Hartogs, Ron Berteling en Leo van den Thillart verwacht ik een verdere stap te kunnen maken', verklaart Van Oorschot zijn overstap naar Amsterdam.

Het is niet de eerste ervaring van Van Oorschot met het Amsterdamse ijshockey. In 2004 speelde hij in de jeugd bij Leiden, maar trainde hij al mee met de Amsterdamse spelersgroep. De overgang van de verdediger van Zoetermeer naar Den Haag deed begin vorig jaar nog veel stof opwaaien tussen de beide clubs.

Gisteravond werd juist bekend dat aanvaller Jan Jaap Natte de omgekeerde weg bewandeld. De forward van Amsterdam keert terug naar Den Haag. Eerder al maakte Simon de Wit zijn overgang naar Tilburg bekend. Leo van den Thillart plakt er bij Amsterdam nog een seizoen aan vast.