Kemphanen vanschagen close 1112

29 juni 201208:28

Door Joep Meijsen

Vanschagen zet in op coaching

International Casey Vanschagen keert terug naar Tilburg Trappers. De Nederlands-Canadees gaat aan de slag als trainer-coach van het tweede team van de Brabantse recordkampioen.

Dat meldt Tilburg Trappers. Vanschagen speelt sinds het seizoen 2003-04 in Nederland. Afgelopen jaar maakte hij na acht seizoenen de overstap naar buurman Eindhoven Kemphanen. Daar ging hij als verdediger aan de slag. In een seizoen met enkele blessures kwam hij uiteindelijk tot drie goals en 21 assists in 31 wedstrijden.

Vanschagen maakte voor het eerst sinds 2005-06 geen deel uit van de selectie van het Nederlands team tijdens het WK afgelopen voorjaar in Polen. De 32-jarige ijshockeyer zag al langer een toekomst voor zichzelf als coach en Trappers geeft hem graag die kans. Het tweede team van Tilburg Trappers eindigde vorig seizoen op de laatste plaats in poule A van de Eerste Divisie en degradeerde daardoor naar Poule B.

Het is niet de enige wijziging binnen Tilburg Trappers. Zo stopt oud-international Rody Jacobs als topsportcoördinator bij de club. Hij gaat maatschappelijk iets anders doen. Hij wordt vervangen door international Ivy van den Heuvel, die daarbij ondersteund gaat worden door Ritchie van Hulten.

Oud-speler Rene de Hondt is intussen benoemd tot technisch manager bij Trappers. De 52-jarige oud-speler vervulde deze functie al voor het eerste team, maar wordt vanaf komend seizoen verantwoordelijk voor het complete technische beleid binnen de club. Daarbij gaat hij nauw samenwerken met de net aangestelde Vanschagen, Van den Heuvel en Van Hulten.