Final Four Rick van Haren Ramon Sterkens

25 oktober 201907:31

Door Joep Meijsen

Veel internationale aanwijzigingen voor referees

Een reeks officials uit Nederland en Belgiƫ is door de IIHF aangesteld om WK's en Olympische kwalificatietoernooien te leiden. Joep Leermakers staat op de long list voor het 'grote' wereldkampioenschap in Zwitserland.

Joep Leermakers

Joep Leermakers staat als linesman op de long list voor het wereldkampioenschap ijshockey in Zwitserland. Uiteindelijk worden er zestien scheidsrechters en zestien linesmen van deze lijst gekozen om daadwerkelijk dit WK op het hoogste niveau te leiden. De keuze hiervoor wordt in maart gemaakt.

Louis Beelen

Linesman Louis Beelen heeft een aanwijzing ontvangen voor het World Championship Division IIIA in Luxemburg. Daar zal ook de Belgische linesman Maarten van den Acker actief zijn.

Stef Oosterling

Stef Oosterlling heeft als linesman een aanwijzing gekregen voor het U20-wereldkampioenschap Division III in Bulgarije.

Britt Kosters

Britt Kosters zal als linesman actief zijn op het wereldkampioenschap Division IIA voor de U18-vrouwen in Eindhoven in januari. Op het WK in ons eigen land zijn verder straks de referees Maria Chavez (Mexico), Radka Ruzickova (Tsjechiƫ) en MeiNa Song uit China actief. De drie andere linesmen zijn Ilksen Sermin Ozdemir uit Turkije, Danielle Rostan uit Italiƫ en de Britse Emma Sanders.

De voorverkoop voor dit toernooi is gisteren begonnen >>>

Ramon Sterkens

Ramon Sterkens heeft als referee een aanwijzing ontvangen voor het Olympic Pre-Qualificiation Round 2-toernooi dat gehouden wordt in Roemeniƫ. Nick Verbruggen staat bij dit toernooi op de lijnen. Nederland krijgt op zijn kwalificatietoernooi in Spanje te maken met scheidsrechters uit Noorwegen, Hongarije en Sloveniƫ.

Niki de Herdt, Tim Tzirtziganis, Hub van Grinsven, Marine Dinant, Chris van Grinsven, Fred Monnaie

Referee Niki de Herdt uit BelgiĆ« fluit tijdens het WK U20 Division II Group A in Litouwen. Tim Tzirtziganis reist af naar het U18 WK Division IA in Slowakije, Hub van Grinsven naar het U18 Division IIA-toernooi in Estland. Marine Dinant gaat als linesman naar het U18-WK voor vrouwen in Slowakije, Chris van Grinsven naar het Olympisch pre-kwalificatietoernooi in Luxemburg en Fred Monnaie naar het Olympisch pre-qualificatietoernooi in Groot-BrittanniƋ.

Delen