5 oktober 200400:00

Door Joep Meijsen

Veel refs internationaal

Negen Nederlandse scheidsrechters en linesmen zijn de komende maanden actief op wereldkampioenschappen. 'We komen voor een klein landje als Nederland tot een gigantische internationale vertegenwoordiging.'

Dat schrijft de scheidsrechterscommissie in haar elektronische nieuwsbrief The Whistle. Sven Bergman is aangewezen voor het WK Division II-kampioenschap in Zagreb. Joep Leermakers en Roger van der Waarden zijn als linesman actief tijdens het WK in Eindhoven. De meeste andere aanwijzingen betreffen junioren- of dameskampioenschappen.

In totaal zijn er aanwijzingen voor drie scheidsrechters en zes linesmen. De meest interessante reis is er voor linesmen Bianca Schipper, die vanaf 3 maart actief is bij het WK vrouwen divisie III in Zuid-Afrika. Alle andere aanwijzingen zijn in Europa. Referee in Chief Noud van Berkel is actief als supervisor bij het WK junioren onder 20 in Boekarest begin januari.

'Nederlandse offcials staan internationaal hoog aangeschreven. Respect en erkenning, vaak ontbeerd in eigen land, valt hun internationaal wel te beurt', aldus The Whistle.