29 mei 200800:00

Door Joep Meijsen

Verdonschot gaat pokeren

Nijmegen Devils-aanvaller Huub Verdonschot hangt zijn schaatsen aan de wilgen. De forward gaat zich volledig richten op een loopbaan als professioneel pokerspeler.

Dat zegt Verdonschot in dagblad De Gelderlander. De 22-jarige aanvaller behoorde tot een groep spelers die onder de nieuwe coach Frank Gentges niet meer kon rekenen op een contract. Nijmegen maakte tevens bekend doelman William den Ridder en verdediger Jacky Schoonderwoerd aan de selectie toe te voegen.

'Ik was steeds minder gemotiveerd en ga me nu helemaal toeleggen op pokeren. Het ijshockey vergde veel tijd. En dat is met deze nieuwe coach alleen nog maar meer geworden. Ik heb wel geprobeerd pokeren en ijshockeyen te combineren, maar dat gaat niet zoals ik wil. Ik kreeg ook steeds minder ijstijd na een enkle- en schouderblessure', aldus Verdonschot.

Ook zijn oudere broer Harrie heeft geen nieuwe overeenkomst aangeboden gekregen. Dat geldt ook voor TJ van Apeldoorn, Chajim Bakker, Eric Hoogvliets en Dennis Jonker. Allen spelers uit de eigen jeugdopleiding in Nijmegen. Verdediger Wesley Hendriks kreeg wel een aanbieding, maar legde die naast zich neer. Van Apeldoorn had zelf geen interesse meer om verder te gaan bij de Devils.

De eveneens uit de Nijmeegse jeugdopleiding afkomstige verdediger Jacky Schoonderwoerd is nieuw in de selectie van de Devils. Hij speelde de afgelopen twee jaar in Duitsland voor jeugdteams op lager niveau in Essen en Dinslaken. De 18-jarige Schoonderwoerd is jeugdinternational en maakte indruk tijdens de try-outs van Nijmegen in Den Bosch.

William den Ridder is ook jeugdinternational en afkomstig uit de jeugd van Den Haag. De 17-jarige doelman wordt voorlopig door Frank Gentges gezien als goalie nummer drie, maar wel een met potentie. 'Als hij hard blijft werken en leergierig is, kan hij binnen drie jaar uitgroeien tot één van de beste goalies in Nederland', is de overtuiging van de nieuwe coach van Nijmegen.