Verkiezing Vreeman formaliteit

Ruud Vreeman is maandagavond unaniem gekozen tot voorzitter van de Nederlandse ijshockeybond. ‘Als u mij kiest, dan lijkt het me mooi om mijn best te doen de sport een stapje verder te helpen', zei Vreeman vlak voor zijn uitverkiezing tegen de zaal.

Vorige week leek het er nog op dat er een tweestrijd zou kunnen ontstaan om het voorzitterschap, toen voormalig Heerenveen-voorzitter Danny Micola zijn hoed in de ring gooide. Micola zelf en het bestuur van de Flyers waren echter afwezig tijdens de vergadering. Het punt van de voorzittersverkiezing werd afgehandeld door jurist en oud-NIJB-bestuurder Ton Leijsen, die verklaarde dat de kandidatuur van Micola niet alleen te laat was binnengekomen, maar ook formeel niet juist geformuleerd was. 'Volgens de NIJB kan en mag de heer Micola derhalve geen kandidaat zijn', aldus Leijsen.

Na de stemming nam Vreeman de voorzittershamer over van Joop Vullers en werden ook Jaap Hermsen en Theo Assman in het bestuur gekozen met de portefeuilles marketing en pr en financiën. Volgens Vreeman gaat het bestuur nog op zoek naar een nieuw lid met een duidelijke ijshockeyachtergrond. Vreeman noemde voor zijn voorzitterschap drie belangrijke pijlers, de vergroting van de talentpool, verbetering van de reputatie van de sport en samenwerking binnen de sport en met onder meer NOCNSF en gemeenten.

Oud-voorzitter Vullers werd tijdens de vergadering benoemd tot erelid van de NIJB. Ook werden nog een aantal andere waardevolle mensen uit de ijshockeywereld onderscheiden. Jack America, Otto Smits, Jur Visser, Eric Martin en Paul Marx werden allen in de bloemen gezet en door de vergadering uitgeroepen tot lid van verdienste.

 

Nijb Newlogo 0809

Nog meer ijshockey