13 september 200500:00

Door Joep Meijsen

Versterking voor Emperors

Nijmegen Emperors heeft twee nieuwe imports aangetrokken. Het gaat om de Canadezen Kevin Young en TJ Caig. Daarmee is de selectie van Nijmegen Emperors zo goed als rond.

Dat heeft Nijmegen bekendgemaakt. Young en Caig zijn respectievelijk de vierde en vijfde buitenlanders voor Nijmegen. Coach Alexander Jacobs heeft vooral hoge verwachtingen van Young. 'We hebben echt geluk dat hij bij ons gaat spelen, want eigenlijk is hij te goed voor de Nederlandse eredivisie. Hij had ook een aanbieding uit de Duitse 1.Bundesliga en zou ook net onder het NHL-niveau kunnen spelen. Ik verwacht dat hij, na Ă©Ă©n seizoen bij ons, in Ă©Ă©n van de grotere competities gaat spelen', zegt Jacobs in De Gelderlander.

De 23-jarige Young is een aanvallend ingestelde speler met verschillende jaren ervaring op het hoogste jeugdniveau in Canada. Hij kwam onder meer uit voor de Portland Winter Hawks in de Western Hockey League en de Brampton Battalion in de Ontario Hockey League. De afgelopen jaren studeerde hij aan de University of New Brunswick waar hij werd uitgeroepen tot beste nieuwkomer.

De 24-jarige TJ Caig heeft een erg bijzondere prestatie op zijn naam. Hij brak voor zijn club in de British Columbia Hockey League het doelpuntenrecord van NHL-superster Paul Kariya. Daarbij moet wel worden opgemerkt dat Caig daar twee keer zoveel wedstrijden voor nodig had. De aanvaller is fysiek sterk en kwam de afgelopen jaren uit voor de University of Minnesotha in Duluth.

Nijmegen Emperors trekt mogelijk nog Ă©Ă©n buitenlandse speler aan. De ploeg begint vanavond met de voorbereiding op het nieuwe seizoen met een training in het Triavium.