19 november 200400:00

Door [email protected]

Vier keer Bultje voor Dogs

Met alle problemen rond het team in het achterhoofd reisden de Amsterdam Bulldogs woensdag af naar Den Haag. Met slechts twaalf spelers en twee goalies wist de getergde selectie toch een 2-8 winst te behalen. Mark Bultje scoorde vier maal en Tommie Hartogs kwam tot zes punten voor de hoofdstedelingen.

Maarten de Groot had zijn tijdelijke Tilburgse shirt weer ingeruild voor een Bulldogs uniform. Phil Groeneveld, Mark Bultje, Chris Eimers, Marcel Kars, Doug Stienstra en Tommie Hartogs waren enkele dagen ervoor teruggekeerd van het Olympisch Kwalificatie Tournooi in Polen.

Maar de ploeg moest het doen zonder Andri Salomonson, Alexander Schaafsma en Ray Gallagher. Salomonson tekende deze week een contract om in Tilburg het seizoen af te maken. Schaafsma speelde tijdens de Challenge Cup in Heerenveen en besloot daar te blijven. Gallagher staat om onbekende redenen niet meer in de selectie.

Het vele ijshockey van de afgelopen weken heeft de Amsterdamse internationals duidelijk goed gedaan. Alle acht Amsterdamse doelpunten kwamen van de sticks van de internationals.

In de eerste periode kwamen de Bulldogs via doelpunten van Eimers en Bultje (2x) op een comfortabele 0-3 voorsprong.

In de tweede doorgang voegde Bultje daar nog eens twee doelpunten aan toe, waaronder een shorthanded goal, en schoot Hartogs zijn eerste van de avond binnen. De Wolves redden hun eer door in de laatste twee minuten van de periode twee keer raak te schieten. Eerst schoot Sven Karlsson de 1-6 binnen, waarna Tristan Senior op de powerplay zijn zevende doelpunt van het seizoen scoorde.

Het was echter te laat om nog echt iets te kunnen betekenen. Bulldogs captain Tommie Hartogs gooide de wedstrijd met nog twee doelpunten in de derde periode definitief op slot.

De Amsterdammers staan met deze winst weer aan de leiding in de bekercompetitie. Heerenveen, Tilburg en Nijmegen volgen op respectievelijk Ă©Ă©n, twee en drie punten afstand. Vrijdag begint de Coupe der Lage Landen, waarin ook vier Belgische teams meespelen. De eerste onderlinge ontmoetingen tussen de Nederlandse teams tellen ook mee voor de bekercompetitie.