14 september 200400:00

Door Joep Meijsen

Vierde import bij Nijmegen

Nijmegen Emperors heeft een vierde buitenlander vastgelegd. Het gaat om de 27-jarige Amerikaan Jim Nagle, die het afgelopen seizoen voor TEV Miesbach in de Duitse Oberliga uitkwam. Met 24 goals en dertig assists in 53 wedstrijden was hij daar de clubtopscorer.

Nijmegen heeft daarmee het contigent buitenlanders gevuld. Eerder al werd de Zweedse verdediger Marcus Abrahamsson aangetrokken en kwamen de Canadese aanvaller Ryan Love en de Nederlands-Canadese verdediger Nick Verbruggen naar de Emperors.

Nagle speelde in het verleden voor Norwich University in de Amerikaanse universiteitscompetitie NCAA, waar hij in zijn laatste seizoen meer dan twee punten per wedstrijd scoorde. De center maakte daarna zijn overstap naar de profliga's en kwam onder meer uit voor de Mobile Mysticks en Arkansas RiverBlades in de East Coast Hockey League en de BC Icemen uit de United Hockey League.

Twee seizoenen geleden maakte hij de overstap naar Europa. Zijn eerste team daar was EHC Memmingen in de Duitse Oberliga. waar hij tot 23 goals en 37 assists kwam in 52 wedstrijden Het afgelopen seizoen was hij de clubtopscorer bij Miesbach met wederom meer dan een punt per wedstrijd. In totaal speelde hij 53 wedstrijden voor TEV Miesbach, waarin hij tot 54 punten kwam.

Nijmegen Emperors-coach Alexander Jacobs is blij met de nieuwe speler. 'Het is een speler met een goede solo-actie, die in staat is om wedstrijden te beslissen. Hij heeft in de Verenigde Staten op een goed niveau gespeeld en nu twee jaar als prof in Europa. Dat laatste is een belangrijke factor', aldus Jacobs. Nijmegen kwam in contact met Nagle via Marcus Abrahamsson. Beide spelers kennen elkaar van Memmingen.