6 november 200400:00

Door Joep Meijsen

Visschers treft in overtime

Een treffer van Marc Visschers na 6,30 minuten in overtime bezorgde Nijmegen Emperors de overwinning op Eaters Geleen. Bob Teunissen trof twee keer voor Nijmegen in de reguliere speeltijd, terwijl Chad Euverman en Petr Jezek scoorden namens Geleen.

De held voor Nijmegen in de ontmoeting in het Triavium was Casper Swart, die met 48 saves de Eaters van de overwinning hield. Vooral de eerste twee perioden was Geleen veruit de beste ploeg, maar Nijmegen bereikte de overtime en besliste deze met een powerplay-goal van captain Marc Visschers.

De wedstrijd begon dramatisch voor Eaters. Bij de eerste de beste aanval van Nijmegen schoot Bob Teunissen vanuit de linkerhoek zachtjes op doel, maar zag tot zijn verbazing dat de puck langs doelman Steijlen in het net belandde.

Dit was de inleiding tot een offensief van Geleen, dat echter pas in de achttiende minuut op gelijke hoogte kwam toen Chad Euverman van dichtbij raakschoot. Vroeg in de tweede periode kwam Geleen verdiend op voorsprong. Wederom stonden twee Geleense spelers vrij voor het doel. Jamie Schaafsma was niet egoĂŻstisch, schoof de puck naar Petr Jezek, die makkelijk kon scoren.

Nijmegen Emperors stond met de rug tegen de muur en Geleen kreeg verschillende kansen om de wedstrijd te beslissen. Dit lieten de Limburgers echter na en bij een eigen powerplay kregen ze het deksel op de neus, toen John Versteeg vanuit de eigen bank inwisselde en er met een vrijliggende puck vandoor kon gaan. De inzet van de Utrechter werd nog wel gestopt door Bjorn Steijlen, maar Bob Teunissen was mooi meegeschaatst en kon de rebound in een open net binnenschieten.

De derde periode begon Nijmegen zich iets te herstellen, maar kwamen beide teams niet tot scoren. De overtime moest dus de beslissing brengen. Een slashing van Kyle Schutte bracht Nijmegen in de vijfde minuut van de overtime op voordeel. Emperors zette druk en scoorden uiteindelijk via een afstandschot van matchwinner Marc Visschers.

Nijmegen pakt hierdoor twee punten en klimt naar de twee plaats in de strijd om de Challenge Cup. Geleen pakt Ă©Ă©n punt en staat nu derde. Nijmegen vervolgt het toernooi zondag in Tilburg, terwijl Eaters tevens zondagavond de gastheer is voor Den Haag Wolves.