Flyers visser skate 0809

13 februari 200900:00

Door Joep Meijsen

Visser verlengt bij Flyers

Heerenveen Flyers heeft overeenstemming bereikt met aanvaller Jamie Visser over een contract voor volgend jaar. De kans is ook groot dat Paul Vincent komend seizoen wederom uitkomt voor de Friese eredivisionist.

Dat meldt de Leeuwarder Courant. Visser kwam gaandeweg het seizoen als versterking binnen bij Heerenveen en pakte in zijn 24 wedstrijden twaalf goals en dertien assists mee. Daarmee is hij de nummer tien op de topscorerslijst bij Heerenveen. Voor Visser is het zijn tweede periode bij Flyers, tussendoor speelde hij drie jaar in Geleen. Visser kwam in het verleden ook uit voor Oranje.

Op de topscorerslijst is Visser overigens intussen al gepasseerd door Paul Vincent, die pas elf wedstrijden speelde. In die potjes nam hij al zeventien goals en elf assists voor zijn rekening voor een gemiddelde van bijna 2,5 punt per wedstrijd. ‘Hij vroeg zelf om een contract en had de voorwaarden al aangegeven. Het contract is nu verstuurd en ik verwacht snel een ‘ja' van Paul', zegt voorzitter Danny Micola in de krant.

Alwin Assenberg maakt geen deel meer uit van de selectie. De 20-jarige aanvaller geeft motivatie aan als reden. ‘Na mijn hoofdblessure ben ik niet meer de oude geworden. Daar was ik gefrustreerd over en ook omdat ik geen speeltijd kreeg. Voor mezelf en het team was het beter nu te stoppen.' Coach Eimers steunt zijn speler. ‘Als hij zelf niet gestopt was, had ik hem eruit gezet. Alwin was in deze situatie niet meer te handhaven.'