Trappers Stappegoor uitverkocht

13 juli 201614:59

Door Joep Meijsen

Voorbereiding Tilburg begint 22 augustus

Tilburg Trappers begint de voorbereiding op het vernieuwde Oberliga-seizoen op 22 augustus. In de voorbereiding worden zes oefenwedstrijden gespeeld.

Dat blijkt uit een publicatie op de site van Tilburg. Op 22 augustus begint de ploeg met ijstrainingen in Eindhoven. In het weekeinde van 26 tot en met 28 augustus volgt dan een oefentrip naar Engeland met twee oefenpotjes. Vanaf 5 september kan de club voor de ijstrainingen in de eigen hal terecht.

Op 10 en 11 september volgen oefenwedstrijden tegen een ploeg uit Tsjechië. De tweede ontmoeting is onderdeel van de Open Dag van de Oberliga-deelnemer. Op 16 en 18 september volgt dan nog een dubbele ontmoeting met Herne, waarbij de tweede wedstrijden in eigen huis wordt afgewerkt. Op 23 september begint de Oberliga-competitie.

Die competitei wordt in een andere modus gespeeld dan vorig jaar. De zestien deelnemers spelen een volledige competitie van dertig wedstrijden, waarna de competitie in twee delen wordt gesplitst, eerste acht en tweede acht voor nog eens veertien ontmoetingen. De eerste zes teams zijn daarna rechtstreeks geplaatst voor de play-offs. De nummers zeven en acht spelen tegen de nummers Ă©Ă©n en twee van de onderste groep voor de andere twee ontmoetingen.

De eerste play-offronde wordt daarna binnen Oberliga Nord afgewerkt. Vanaf de kwartfinale wordt dan samen met de Oberliga SĂĽd om het kampioenschap in de liga en de promotie naar DEL2 gespeeld. De play-offs worden in best-of-five afgewerkt.

De Oberliga Nord telt nu nog zestien ploegen, waarbij Hamburger SV is gedegradeerd en EHC Neuwied vanwege financiële malheur afhaakt. FASS Berlin, dat ook gedegradeerd was, neemt de plaats in.

Tegenstanders van Tilburg in het komende seizoen zijn Preussen Berlin, Fass Berlin, Harzer Falken, FĂĽchse Duisburg, Black Dragons Erfurt, Moskitos Essen, MEC Halle 04, Crocodiles Hamburg, Hannover Indians, Hannover Scorpions, Herner EV, Icefighters Leipzig, Rostock Piranhas, Timmendorfer Strand en Wedemark Scorpions.