Nl teamfoto dordrecht 2012

6 maart 201322:10

Door Remco

Voorselectie Oranje voor WK bekend

De voorselectie van Oranje voor het komende WK in Oekra√Įne is vandaag bekendgemaakt. De meest opvallende naam in de selectie is die van Jamie Schaafsma. De Nederlands-Canadees kwam in 2011 voor het laatst uit voor Oranje.

De 30-jarige Schaafsma leek uit beeld nadat hij terugkeerde naar Noord-Amerika. De aanvaller komt dit seizoen uit voor Allen Americans in de CHL, ook kende Schaafsma een kortstondig verblijf bij de Houston Aeros (AHL). Andere spelers uit de selectie die in het buitenland spelen zijn Mike Dalhuisen, Steve Mason, Nardo Nagtzaam en Michael Brandasu.

De selectie van bondscoaches Chris Eimers en Barry Smith kent verder geen nieuwe namen uit de Eredivisie. Lars van Sloun is wel weer geselecteerd. Van Sloun verliet samen met Akim Ramoul het Nederlandse team tijdens de Amsterdam Ice Hockey Cup, uit onvrede over de samenwerking met de toenmalige bondscoach Larry Suarez.

Het WK in Donetsk vindt plaats van 14 tot en met 20 april. De tegenstanders van Oranje zijn Estland, Litouwen, gastland Oekra√Įne, Polen en Roemeni√ę.

Oranje oefent voorafgaande aan het toernooi tweemaal tegen Belgie. Op 5 april om 20.00 uur vindt de eerste confrontatie plaats in Eindhoven. Twee dagen later gaan beide teams op herhaling in Dordrecht. Voor Dordrecht betekent dit de eerste interland die in deze stad wordt gespeeld. De ontmoeting in de nieuwe ijshal van Dordrecht begint om 14.15 uur.

Goalies: Ian Meierdres, Martijn Oosterwijk, Deniz Mollen en Fabian Schotel.

Defense: Jordy van Oorschot, Michael Brandasu, Mike Dalhuisen, Bjorn Willemse, Jurryt Smid, Nick de Jong, Dax van de Velden, Max van Lieshout, Mike Overweg, Joy Turpijn, Wesley Hendriks en Reinier Staats.

Forwards: Steve Mason, Nardo Nagtzaam, Mitch Bruijsten, Kevin Bruijsten, Tony Demelinne, Ivy van den Heuvel, Diederick Hagemeijer, Mickey Bastings, Marco Postma, Marcel Kars, Raphael Joly, Ronald Wurm, Levi Houkes, Ritchie van Hulten, Sander Dijkstra, Jamie Schaafsma, Lars van Sloun, Peter van Biezen en Jan-Jaap Natte.