31 oktober 200800:00

Door Joep Meijsen

Weekeinde vol antwoorden

Het laatste speelweekeinde voor de Oranje-break gaat antwoord geven op een aantal cruciale vragen. Teams strijden om de koppositie, de laatste plaats en voor aansluiting met de plekken die recht geven op plaatsing voor de halve finale.

Vanavond kunnen enkele vragen al beantwoord worden. Kan Nijmegen Devils uit in Den Haag bijvoorbeeld omgaan met de nieuwe status als lijstaanvoerder. Beide teams speelden een midweekse wedstrijd, hoewel Den Haag een extra rustavond had. Wie weet treft Nijmegen oud-doelman Casper Swart in het net bij de Haagse ploeg. Het is de nummer Ă©Ă©n tegen de nummer twee van de ranglijst en daarmee een competitiekraker. Beide teams hebben wat geblesseerden, maar het moet een interessante pot worden.

De andere wedstrijd biedt ook al antwoorden. Hoeveel is Heerenveen vooruit gegaan sinds de seizoensopening en hoe gaat Trappers om met de vierde wedstrijd in zeven dagen? Hoe herstelt Tilburg zich van de eerste nederlaag van het seizoen? Trappers-coach Larry Suarez rekende er woensdagavond niet op dat zijn ziekenboeg plotseling leeg zou lopen. Trappers doet het zonder Rody Jacobs, Tony Bergin, Casey Vanschagen en Dennis ten Bokkel. Ook Jeroen van den Broek ontbreekt, hij brak woensdag een sleutelbeen.

Op zaterdagavond kan Utrecht proberen weer aan te haken bij de topvijf. Tegenstander is dan Den Haag, dat de wedstrijd van vrijdagavond nog in de benen heeft zitten. De terugkeer van Maarten de Groot moet de meest gepasseerde defensie van de Nederlandse competitie versterken. Een heel stuk zuidelijker treffen Geleen en Amsterdam op elkaar. Beide teams kenden een heel verschillende start van het seizoen. Amstel Tijgers schoot uit de startblokken, terwijl Eaters zeer moeizaam op gang kwam.

Intussen is Geleen aan het klimmen op de ranglijst en Amsterdam aan het dalen. op de rand van kwalificatie voor de play-offs. De topvijf staat heel dichtbij elkaar op de ranglijst, zodat bij de uiteindelijke afrekening aan het einde van de bekercompetitie onderling resultaat van behoorlijk belang kan zijn. Dat maakt iedere onderlinge ontmoeting tussen de clubs aan de top van de ranglijst een cruciale.

Een heel ander duel speelt zich zaterdagavond af in Eindhoven. Groningen Grizzlies komt op bezoek met als inzet de rode lantaarn. Beide teams wisten tot nu toe dit seizoen vier punten bij elkaar te sprokkelen. Eindhoven won de allereerste wedstrijd van het seizoen, uit bij Groningen. Terwijl Grizzlies de uitwedstrijd tegen Geleen won. Afgelopen weekeinde pakte Groningen een punt tegen Amsterdam, terwijl Eindhoven pas in overtime werd bedwongen door Tilburg Trappers.

Ook op zondag weer een druk programma met drie wedstrijden. Heerenveen ontvangt Eindhoven, Utrecht gaat op zoek in Amsterdam, terwijl Geleen de rit naar Groningen mag maken. Dat zijn voorlopig ook meteen de laatste wedstrijden in de eredivisie, want pas op vrijdag 14 november gaan we weer verder.