19 november 200400:00

Door [email protected]

Weer uitbreiding Wolves

Den Haag Wolves heeft zich versterkt met twee nieuwe spelers. Jesse Heerema en Radovan Sakalas voegen zich met onmiddelijke ingang bij het team.

Dat kondigde het team vrijdag aan. De planning is om beide spelers al direct op te stellen in de wedstrijd tegen Leuven Chiefs. De Nederlandse IJshockey Bond bevestigt bezig te zijn met de transfers van de twee nieuwkomers.

Jesse Heerema is geen onbekende in Nederland. De 27-jarige Nederlands-Canadees speelde in 2002-03 een seizoen voor de Amsterdam Tigers. De 180cm lange, 81kg zware winger kwam toen in 54 wedstrijden tot 7 goals en 14 assists. In totaal bracht hij 101 minuten door op de strafbank.

Afgelopen seizoen speelde Heerema bij de Missouri River Otters in de United Hockey League. Daar scoorde hij 16 goals en 17 assists in 59 wedstrijden. Hij speelde daar in een team met een andere voormalig Amsterdam-speler: Ryan Esselmont.

Voor zijn seizoen in Amsterdam speelde Heerema vier seizoenen in de NCAA college-competitie. Zijn broer Jeff speelde afgelopen seizoen nog voor de St. Louis Blues in de Amerikaanse NHL.

Radovan Sakalas is wel een nieuw gezicht in Nederland. De 23-jarige Slowaak moet de verdediging van de Wolves verder versterken. Sakalas, 183cm lang en 90kg zwaar, is afkomstig uit Trencin. Daar speelde hij ook zijn volledige jeugd.

Dukla Trencin wordt gezien als een van de beste leveranciers aan de NHL vanuit Slowakije. Sakalas werd dan ook al op jonge leeftijd in de gaten gehouden en werd getipt als een talentvolle verdediger. Hij heeft echter nooit een doorbraak weten te forceren.

Sakalas speelde van 1996 tot 2001 bij Dukla Trencin. Daar stond hij onder andere met Marian Hossa (Ottawa Senators) en Marian Gaborik (Minnesota Wolves) op het ijs. Hij werd echter weinig ingezet op het hoogste niveau. In 1998-99 speelde hij in een juniorenteam met Jozef Malicek, dit jaar ook een Wolf.

In 2002 stapte hij over naar HK Spartak Dubnica in de Slowaakse eerste divisie. Sakalas lijkt geen aanvallende ingestelde verdediger te zijn. In zijn beste bekende seizoen op seniorenniveau kwam hij tot vier punten en een plus/minus ranking van +5. Bij de junioren scoorde hij in 1999-00 13 punten in een seizoen en noteerde in 1997-98 een indrukwekkende plus/minus van +28.

Heerema en Sakalas zijn de zevende en achtste import van Den Haag. Eerder deze week stuurden de Wolves Jozef Malicek naar huis. Volgens de club liet het gedrag van de Slowaak 'te wensen over'. De Hagenezen eindigden in de Challenge Cup als laatste en dragen ook in de bekercompetitie momenteel de rode lantaarn.