Devils wijnen stare 0809

3 mei 200900:00

Door Joep Meijsen

Wijnen/Gerritsen blijven Devils

Nijmegen Devils heeft de contracten met Rick Wijnen en Timothy Gerritsen verlengd. Beide 20-jarige spelers uit Nijmegen maakten ook vorig jaar deel uit van de hoofdmacht van coach Frank Gentges.

Daarmee heeft Nijmegen nu drie spelers vastliggen voor het komende seizoen. Eerder werd al bekendgemaakt dat Kevin Bruijsten de overstap maakt vanuit Essen terug naar de club waar hij de jeugdopleiding doorliep. Rick Wijnen speelde afgelopen seizoen veertig wedstrijden voor Nijmegen, waarin hij twee goals en vijf assists voor zijn rekening nam. Hij miste een deel van het seizoen met een blessure, die hem ook noopten om af te haken voor de Oranje-selectie voor het WK in Polen. Wijnen speelde vorig jaar wel het Olympisch Kwalificatietoernooi.

Timothy Gerritsen heeft ondanks zijn jeugdige leeftijd al volop ervaring in de eredivisie. De in Nijmegen en Krefeld opgeleide forward debuteerde drie jaar geleden in Geleen en begint komend jaar aan zijn derde seizoen in de hoofmacht van Nijmegen. Vorig seizoen had hij in 49 wedstrijden vier goals en dertien assists, waarmee hij zijn meest productieve seizoen tot nu toe had. Gerritsen is een voormalige jeugdinternational.